İçindekiler

Çek Cumhuriyeti’ne yapılmak istenen Çek Cumhuriyeti vize başvurusunda, turizm ziyareti ve diğer seyahatler için yapmak gerekenlerle ilgili bazı bilgiler paylaşmak istedik. Bu ülke için alınacak vize için bazı evraklar bulunmaktadır. 6 ay geçerli bir pasaport ile birlikte Çek Cumhuriyeti vize başvuruları yapılmalı, veriliş tarihi itibari ile pasaportun elde bulundurulma süresi 10 yılı geçmemelidir.

Eski pasaport içerisinde karşılıklı en az 2 sayfası bulunan Çek Cumhuriyeti vizesi için boş pasaport gereklidir. Kimlik bilgileri ve pasaport bilgileri muhakkak uyumlu olmalıdır.

Vizenin işlendiği sayfalar için fotokopi sunmak yararlı olacaktır. Kimlik bilgilerinde değişiklik olabilir, böylesi bir durumda ise pasaport bilgileri, güncel kimlik bilgilerine göre güncellenmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Almak İçin Ne Yapılır?

Umuma mahsus bordo pasaport sahipleri Çek Cumhuriyeti Vizesi için işlemler yapmalıdır. Yeşil pasaport, gri pasaport ya da diplomatik pasaport sahipleri 90 günden daha az süreli seyahat için vize almak zorunda değildir. Vize almak için başvuru formu öncelikli işlemdir. Konsolosluk tarafından güncel istenen belgeleri sunmak gerekir. Schengen ülkelerine geçiş planı varsa bununla ilgili seyahat planını anlatan detaylı bir dilekçe hazırlamak gerekiyor.

Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından istenen tüm evraklar hazırlandıktan sonra randevu alınmalıdır. Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na sunulması gereken parmak izi güncel olmalıdır. Çek Cumhuriyeti Vizesi için randevu tarihini belirlerken onay alınır ve belirtilen gün ve saatte hazır olunması beklenir. Çek Cumhuriyeti vize başvurularınızda evrak, parmak izi işlemi gibi prosedürler sonrasında işlemler tamamlanır. Vizenizin olumlu ya da olumsuz olması tamamen vize Çek Cumhuriyeti Konsolosluk yetkisi dâhilindedir.

7-10 gün içerisinde Çek Cumhuriyet vize onayının çıkma ihtimali vardır. Türkiye’de bulunan ve yaşayan bazı yabancı uyruklu vatandaşların vize başvuru süreleri uzun olmaktadır. Başvurunun hızlı sonuçlanması adına tüm prosedürleri eksiksiz uygulamalı ve eksiklerin olmamasına özen gösterilmelidir. Belirlenen harç ücretinin yatırılması vize başvurusunun olumlu sonuçlanması için önemli bir koşuldur. Vize başvurularının kararı ise Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu tarafından verilir. Ek evrakların talep edilmesi, başvurunun reddedilmesi ya da kabulü tamamen Konsolosluk inisiyatifindedir.

Başvuruların ve seyahat planının uygun olması başvuru kabulünü etkiler. Son ana bırakılan işlemlerde ortaya çıkan aksaklıklar başvurunun olumsuz sonuçlanmasına neden olur. Başvuru için ödenen harç bedelleri iade edilmemektedir. Başvurunun karışık prosedürlerle yapılması istenmiyorsa bu konuda deneyimli danışmanlık firmamızdan destek alınıp, süreç hızlandırılabilir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi başvurularına bazı nedenlerden dolayı ret gelebilir. Eksik evrak, harç ücretlerinin yatırılmaması, evrakların gösterilmemesi, seyahat süresine 15 günden daha az kalması, evrakların geçerlilik süresinin bitmiş olması gibi birçok neden olabilir. Öncelikle güncel başvurularda Konsolosluk ile iletişime geçerek Çek Cumhuriyet vize başvurusu için talep edilen tüm detaylar öğrenilebilir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır?

Çekya vizesi genellikle 10-15 gün içerisinde sonuçlanması mümkün olup bu süre bazen uzayabilir. Seyahat planından en az 1 ay önce başvurunun yapılacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

çek cumhuriyeti bayrağı

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Sahibinin Dikkat Etmesi Gerekenler

İstanbul Çekya vize Konsolosluğu’nda başvuru yapması gereken iller Trabzon, Ardahan, Zonguldak, Balıkesir, Sakarya, Artvin, Sinop, Bartın, Ordu, Çanakkale, Rize, Çorum, Samsun, Bilecik, Tekirdağ, Bursa, Kocaeli, Bolu, İstanbul, Edirne, Kars, Erzurum, Kırklareli, Gümüşhane, Kastamonu ve Giresun illerimizdir. Çekya vizesi alabilmek için parmak izi alınması zorunludur.

Daha önce parmak izi veren vize sahipleri dahi Çekya vize başvurusunda tekrar parmak izi vermek durumundadır. 18 yaş üstü öğrenciler için kişisel banka hesap dökümü ve başvuru evrakları olmalıdır. Seyahat planı 15 günden az kalacak şekilde yapıldıysa, vize başvurusu kabul edilmeyebilir. Bu nedenle seyahat planı en az 1 ay önceden olmak koşuluyla yapılmalıdır. Türkiye’de yaşayan yabancı vatandaşların ikamet belgeleri Çekya vize başvuru işlemi sonrası 3 ay geçerli olmalıdır. Otel ve konaklama bilgilerini delil olarak sunulmalıdır.

Vize Başvuru Formu

Çek Cumhuriyeti seyahatinde Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Başvuru formunun eksiksiz olarak doldurulması önemlidir. 18 yaşından küçük olan kişiler için ebeveyn tarafından çek vizesi başvuru formunun doldurulması ve ebeveynin imzalaması gerekir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi İçin Kimlik Fotokopisi ve Nüfus Kayıt Örneği

Vatandaşlık kimlik fotokopisinin başvuru sürecinde verilmesi en önemli şartlar arasındadır. Kimlik fotokopisi arkalı önlü olarak çektirilmelidir. Çek Cumhuriyeti vize başvuru formu ile birlikte kimlik fotokopiside çek vizesi evraklarının arasına eklenmelidir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ise tüm evrakların arasında Çek Cumhuriyeti Konsolosluğu’na beyan edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vize Onayı İçin Pasaport

Çek Cumhuriyeti’ne Çek vize seyahat planının 6 ay geçerli bir pasaport ile yapılması gerekiyor. 10 yıl süreli olması gereken pasaport için vize sayfalarının fotokopileri önemlidir. Pasaportun 2 sayfası karşılıklı olarak boş olmalı, fotokopi ve pasaport üzerinde yer alan pullarla birlikte kopyası sunulmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vize Onayı İçin Konaklama Rezervasyonu

Çek Cumhuriyeti seyahatinin amacına göre konaklama yapılacak yer ile ilgili bilgi verilmelidir. Otelde konaklama yapılacaksa konfirmasyon belgesi çek vize evraklarının arasına eklemek unutulmamalıdır.

Çek Cumhuriyeti Turizm Vize Evrakları

Çek Cumhuriyeti vizesinden yararlanmak için talep edilen bazı evrakların eksiksiz olarak başvuru ve randevu sürecinde sunulması gerekir. Evraklara ek olarak Çek Cumhuriyeti vizesi için bazı evrakların talep edilmesi mümkündür.

İstenen evraklar;

  • Pasaport
  • Başvuru formu
  • Biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Kimlik fotokopisi
  • Nüfus örneği
  • Konaklama rezervasyon

Bu evrakların detaylı olarak Çek Cumhuriyeti vize başvurusuna sunulması önemlidir. Çek Cumhuriyeti Başkonsolosluğu tarafından bazı durumlarda ek bilgiler ve kişisel detaylar talep edilebilir.

Çek Cumhuriyeti Seyahat Sigortası

Schengen Bölgesi ülkeleri arasında geçerli olan ve seyahat süresince acil durumlarda oldukça işe yarayan sağlık sigortasının en az 30.000 Euro olması önemlidir.

Çek Cumhuriyeti Biyometrik Fotoğraf

Biyometrik fotoğraf için yüzün tamamının açık olması gerekir. 2 adet biyometrik fotoğraf kullanılarak 35×45 cm ölçüsünde olan bir fotoğraf olmalıdır. Arka fonun beyaz olması ve güncel olması önemlidir. Fotoğraftan 2 adet başvuru formuyla birlikte hazırlanmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Banka Hesap Dökümü

Çek Cumhuriyeti’ne yapılacak seyahat için vize başvurusunda mali destek olduğuna dair bazı kanıtlar sunmak gerekir. Bunların öncelikle banka hesap dökümü olarak sunulması önemlidir. Son 3 aya ait banka hesap hareketlerini gösteren hesap dökümünün ve en az 5.000 TL olması gereken hesap kaşeli olarak beyan edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti’nde geçirilecek süreçte tüm masrafların karşılanacağına dair bir belgenin olması önemlidir. Çalışan kişiler son 3 aya ait maaş bordrosunu imzalı ve kaşeli olarak sunmalıdır. SGK işveren barkodu olacak şekilde işe giriş belgesi, SGK 4/A e-devlet üzerinden karekodlu olarak alınmalıdır. Şirkete ait evraklar güncel tarihlerle sunulmalıdır. Bu evraklar arasında faaliyet belgesi, imza sirküsü, vergi levhası ve resmi sicil gazete fotokopisi olmalıdır.

İşveren kişiler için vize talep dilekçesinin sunulması gerekir. Antetli kâğıda yazılması gereken dilekçe İngilizce olarak yazılacak, ıslak imza ve kaşeli şekilde ibraz edilecektir. Öğrencilerde bu durum öğretim kurumu ya da e-devlet üzerinden öğrenci belgesi alınarak tamamlanır. Emeklilerde, emekli maaşını aldığına dair banka onaylı hesap özeti veya emekli hesap cüzdanı sunulur. Çiftçilerde, hangi ziraat odasına bağlı ise oradan çiftçilik belgesi almalıdır.

Çek Cumhuriyeti’ne yapılması gereken seyahatler için Çek Cumhuriyeti vize başvurusu yaparak vize sahibi olmak gerekmektedir. Bu vize umuma mahsus yani bordo pasaportu olan Türk vatandaşları için zorunlu olanbir vizedir. Schengen ülkesinde ikameti bulunan kişilerin, diplomatik ve hizmet pasaportuna sahip olanların ülkeye vizesiz girmesi mümkündür. Vize zorunluluğu olan kişilerin Çek Cumhuriyeti vize başvurusu için yapmaları gerekenler aşağıdaki gibidir;

Vize Başvuru Adımları

Çek Cumhuriyeti vize başvuru adımları aşağıdaki gibidir.

  • İlk adım İstanbul’da bulunan Çekya Başkonsolosluğu’ndan veya Ankara’da bulunan Çekya Büyükelçiliği’nden alınan randevular sayesinde başlar.
  • İkinci adımda gerekli vize evraklarının hazırlanması sağlanır.
  • Üçüncü adımda evraklar hazırlandıktan sonra vize başvuru formu doğru bir şekilde doldurulur ve çıktı alınır.
  • Dördüncü adımda vize için gerekli olan harç ve hizmet bedeli ücretleri ödenir.
  • Beşinci adımda ise bütün evraklar randevu alınan merkeze, randevu gününde teslim edilir.

Bu Çek Cumhuriyeti vize başvuru adımlarının sonunda Çek Cumhuriyeti vize evraklarının işleme alınması ve sonuçlanması beklenir. Vizenin adrese gönderilmesiyle de seyahat gerçekleştirilebilir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvurusu İçin Vize Merkezlerine Verilecek Evraklar

Çekya ziyaretinin gerçekleşmesi için vize alması zorunlu olan kişilerin Çekya vize başvurusu için vize merkezlerine verecekleri evrakların randevudan önce öğrenilmesi mümkündür. Konsolosluk web sitelerinden veya internet üzerinden bu Çekya vize başvurusu için gereken evraklara ulaşılabilir. Çekya vizesi için gerekli görülen evraklar şunlardır; pasaport, biyometrik fotoğraf, uçak-otel rezervasyon belgeleri, başvuru formu, kimlik fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, nüfus kayıt örneği, vize talep dilekçesi, maddi durum ve mesleki durum belgeleridir.

Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru İşlemlerinin Sonuçlanma Süreci

Çekya vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süreci başvuru sahiplerini sabırsız bir beklemeye tabi tutan bir süredir. İşlemlerin sonuçlanması ortalama 15 iş günü içerisinde gerçekleşir. Resmi tatil zamanlarında konsoloslukların çalışmaması sebebiyle süreç 15 günden daha uzun sürebilir. Bunun için Çekya vize başvuru işleminde bulunacak olan kişilerin seyahat zamanları fazla yaklaşmadan başvuruyu gerçekleştirmeleri gerekir. İdeal olan süre seyahatten 1 ay veya daha erken başvurulmasıdır.

2023 Yılı Çek Cumhuriyeti Vize Başvuru Ücretleri

2021 yılı Çek vize başvuru ücretleri konsolosluklar tarafından açıklanmıştır. Bu ücretler kısa süreli tüm Çek vizeleri için 80 Euro’dur. Başvurunun 6 ile 12 yaş arası çocuklar için yapılması durumunda ücret 40 Euro’dur. Bu yaş aralığından daha küçük olan çocukların ise ücret bedeli ödemeleri gerekmemektedir.

Başvuru Olumsuz Sonuçlanabilir Mi?

Çek Cumhuriyeti yapılan her Çek vize başvurusu için olumlu yanıt vermez. Ülkeye girişi uygun görülmeyen ve aranan kriterlere uygun olmayan başvuru adımlarını uygulayanlar için olumsuz yanıt verebilir. Olumsuz yanıt verilmesi durumunda iptal sebebini resmi yazıyla başvuru sahibine gönderir. Böylelikle başvuru sahipleri istemeleri durumunda işlemlere tekrar başlayabilirler. Çek vize başvurularının olumsuz sonuçlanma sebepleri arasında belge eksiklik ve yanlışlığı, yanlış verilen beyanlar ve vize için görevlilerin ikna olamaması gibi sebepler yer alır.

Başvuru İşlemleri Tekrar Edilebilir Mi?

Tamamlanan Çek vizesi başvuru işlemlerinin iptal edilmesi durumunda işlemlerin tekrar edilmesi mümkündür. Ancak başvuru yapan kişilerin işlem tekrarından önce gerçekleştirdikleri vize başvurusunun iptal edilme gerekçesini öğrenmeleri gerekir. Böylelikle haksız gerekçeyle ret almaları durumunda büyükelçilik veya konsolosluğa itirazda bulunma hakkını değerlendirebilirler. Böylelikle işlem tekrarına ve işlem tekrarı için tüm ücretleri yeniden ödemelerine gerek kalmaz.

İtiraz hakkının kullanılamadığı durumlarda Çek vizesi için yapılan tüm başvuru işlemleri tekrar edilebilir. Başvuru formunun doldurulması, randevu alınması, evrakların hazırlanması, vize görüşmesi ve vize ücretlerinin ödenmesi eksiksiz gerçekleştirilir. Böylelikle başvuru yeniden işleme alınır ve sonuçlandırılır.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Hangi Ülkelerde Kullanılabilir?

Çekya vizesi genel olarak Çekya ülkesine girmek isteyenler tarafından alınan bir vizedir. Ancak bu vizeden yararlanarak Çekya dışındaki ülkelere gitmekte mümkündür. Söz konusu vizeden yararlanılarak gidilebilecek ülkeler arasında şunlar vardır; Avusturya, Letonya, Danimarka, Norveç, Belçika, Estonya, İzlanda, Finlandiya, Almanya, Portekiz, Yunanistan, Slovakya, Macaristan, Fransa, Litvanya, Slovenya, Lüksemburg, İsveç, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta ve Polonya’ya gidilebilir. Bu ülkeler Schengen bölgesi ülkeleridir. Bu ülkeler dışında Schengen bölgesinde yer almayan Hırvatistan, Bulgaristan ve Romanya’ya da Çekya vizesiyle gitmek serbesttir.

Çek Cumhuriyeti vizesi ile ilgili en çok merak edilenlerin başında Çek cumhuriyeti vize randevu işlemleri gelir. Bu işlemlerle vize almak isteyen kişilerin bilgi sahibi olması sürecin daha olumlu bir şekilde sonuçlanmasına sebep olmaktadır. Çünkü konsolosluk ülkesinin çıkarlarını ve güvenliğini korumak adına bu şekilde bir işleme tercih etmektedir.

Çek cumhuriyeti vize randevu adımı atılmadan önce hangi şartları taşıyan kişilerin hangi vize için başvurması gerektiğini öğrenmek önem arz etmektedir. Umumi pasaportu olanların ve yeşil pasaport sahibi olmayanların alması gereken vize türüdür. Geçerli Schengen vizesi olanların ülkenin de bu birliğe üye olması nedeniyle yeniden vize alması istenmez. Bunun için randevu olasılığı da ortadan kalkar.

Çek Cumhuriyeti Vize Randevusu Ne Zaman Alınmalıdır?

İlk olarak seyahat tarihi planlanırken Çek Cumhuriyeti vizesi alacak olma halinde süreye dikkat edilmelidir. Çünkü konsoloslukların hiç biri süre veya işlemden kaynaklanan sorunlarla alakalı sorumluluk almaz.

Çek Cumhuriyeti vize randevusu için belirlenen en üst ve alt sınır şu şekilde açıklanabilir:

  • Seyahat süresi en fazla 2 ay olmalıdır
  • Başvurulduğunda en az 15 iş günü pasaportun içeride kalacağı hesaplanmalıdır
  • Yukarıda bahsedilen süreler dışında kabul edilmeyen evrak ve pasaportlar tamamen vize almak isteyen kişinin sorumluluğundadır
  • Süreleri hesaplamak ve buna göre esnek zaman ayırmak stres yaşamanın da önüne geçer

Çek Cumhuriyeti Vize Randevu ve Görüşme

Bir başka önemli soru ise Çekya vize randevu aşaması ve görüşme yapılıp yapılmayacağıdır. Konsolosluk özel bir gerekçe görmedikçe sadece 2014 yılından sonra parmak izi vermeyenlerin konsoloslukta bu işlemi yapmasını ister. Bunun dışında işlem yapılmaz.

Vize Randevu İşlemleri Online Mıdır?

Başvurulacak Çek konsolosluğu için Çek vize randevu başvuru aşaması online olarak yapılır. Bu nedenle sadece parmak izi veya evrakların ulaştırılması hariç geriye kalan adımlarda uzaktan yürütme sağlanır. Oldukça pratik ve kolaylık sağlayacak şekildedir.

Çek Cumhuriyeti Vize Randevusu İçin Geç Kalma Durumunda Ne Olur?

Parmak izi vermek için Çek vize randevusu alanların bazı olumsuzluklar yaşaması ve geç kalması gibi durumlar sıklıkla yaşanır. Aslında olmaması ve üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir durumdur. Bu konuda uygulama vize almak isteyen kişinin randevudan en az 15 dakika önce konsoloslukta olması yönündedir. Randevu saatine kadar beklenir ve ardından diğer randevu sahibine geçilir.

Randevuya geç kalan kişi ise yeniden vize randevusu almak veya parmak izi vermek için beklemek zorunda kalır. Böyle olasılıklar tüm seyahat işlemlerinizde aksama olmasına neden olacağından istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Bunun için mutlaka takip edilmelidir.

Çek Cumhuriyeti Vizesi Randevu Adımı Sonrası Ne Olur?

Başvurulan Çek vizesi randevu alma aşamasına gelindiğinde vize için parmak izi verilmelidir. Bu adımı zorunluluğu olmayanlar direkt şekilde geçecektir. Ardından evrakların değerlendirilmesi ve vize için gereken onayların verilmesi gelir. Olumlu veya olumsuz şekilde değerlendirme yapılması sağlanır. Son olarak vize işlenir veya red alarak adrese geri yollanır.

Vize almak ve ülkeyi ziyaret etmek isteyen kişilerin Çek cumhuriyeti vize işlemleri ile ilgili süreçler hakkında bilgi sahibi olmaları önemlidir. Çünkü iş veya turizm amacıyla yapılan planların çeşitli nedenlerden dolayı vize sıkıntısıyla karşı karşıya kalması beklenmedik veya yaşanmak istenmeyen bir durum olabilir. Çek Cumhuriyeti veya Çekya adı ile anılan ülke Orta Avrupa tarihine ve turizmine tanıklık etmek isteyenlerin en sık tercih ettikleri yerlerin başında gelir.

Vize almanız konusunda ülkenin uyguladığı bir yöntem vardır. Schengen birliğine üye olmasından dolayı geçerli Schengen vizesi olanların yeniden vize alması gerekmez. Yeşil pasaportu olanların da aynı şekilde vizesiz giriş yapmaları mümkündür. Bunun dışında umumi yani bordo pasaport sahiplerinin vizesiz ülkeye alınması mümkün değildir. Gri ve hizmet pasaportlarının durumu farklı işlemler gerektirir.

Vize İşlemleri

Çek Cumhuriyeti ziyaretlerinde vize alma durumunda Çek Konsolosluğu tarafından belirlenen kurallara ve sürece bağlı kalarak Çekya vize işlemleri gerçekleştirilmelidir.

İlk olarak:

  • Vize alma zorunluluğundan emin olmak gerekir
  • Vize almak gerektiğinde gereken belgelerin neler olduğu tespit edilmelidir
  • Evraklar toplandıktan sonra randevu alınmalıdır
  • Parmak izi 2014 yılından sonra herhangi bir Schengen vizesi için verilmişse sadece randevuya çağrılmalı, aksi durumda görüşmeye ve parmak izi vermeye gidilmelidir.
  • İşleme alınan pasaportun onay veya red alarak sonuçlanması beklenmelidir.

Çekya vize işlemleri konusunda bu adımların takip edilmesi yeterlidir. Evrakların toplanması noktasında başvuru nedenine ve mesleğe bağlı olarak değişim olabilir. Atlamadan ve randevu zamanına geç kalmadan evraklar teslim edilmelidir. Konsolosluk da işlem yoğunluğundan emin olamayacağı için yetişip yetişmeyeceği konusunda kesin bilgi verememektedir.

Vize İşlemleri Adımları ve Süreç

Çek cumhuriyeti vize işlemleri ve adımları konusunda unutulmaması gereken randevunun geç veya erken olmayacak durumda ayarlanmasıdır. Seyahatten 2 ay önce ve en az 15 iş günü kalacak şekilde Çek Cumhuriyeti vize randevusu oluşturulmalıdır. Ek olarak evrak istenmesi veya parmak izi için yeniden çağrılma durumu da ihtimaller dahilinde olduğu için süreyi doğru şekilde ayarlamak evrakların doğru şekilde toplanması kadar önemlidir. Vize işlemleri bittiğinde onay veya red olarak verilen adrese kargo ile ulaştırılır.

Çek Cumhuriyeti’ne yapılacak olan ziyaretler için vize sahibi olmak gerekiyor. Çek Cumhuriyeti vize evrakları güncel koşullara ve ülkeler arası yapılan anlaşmalara göre değişmektedir. Vize başvuruları öncesinde, Çek Cumhuriyeti Konsolosluklarından ya da vize başvuru merkezlerinden tüm belgelerle ilgili detaylı bilgiler alınabilecektir. Başvuru merkezlerinin internet sitelerini ziyaret ederek ya da telefonla iletişim kurarak bilgi almak mümkün olmaktadır. Vize randevusu alındıktan sonra Çek Cumhuriyeti vize evrakları hazırlanarak, gününde başvuru işlemleri yapılabilecektir.

Turistik Amaçlı Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları

Çekya vize evrakları vize türlerine göre farklılık gösterebilmekte ve ortak evrak türleri bulunmaktadır. Vize evrakları ile ilgili araştırma yaparken, tüm başvurucular, ortak belgelerle birlikte, mesleklerine ve vize türlerine göre diğer evrakları da hazırlamalıdır.

Ortak evrak listesinde yer alan belgeler şunlardır;

  • Vize başvuru dilekçesi
  • Pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • Banka hesap dokümanı
  • Gelir durum belgesi
  • Otel ve uçak rezervasyonları
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi

Turistik vize, ticari vize ve diğer vize türleri için bu belgelere ek bazı özel belgeler de istenmektedir. Başvuru sırasında tüm belgeler eksiksiz olmalıdır.

Çek Cumhuriyeti Vize Evrakları ve Hazırlaması

Çek vize evrakları başvuru öncesinde öğrenilir ve eksiksiz olarak tamamlanmaya çalışılır. Çek Cumhuriyeti vize için gerekli belgeler nelerdir, hangi bilgileri içermesi gerekiyor gibi bilgiler, yetkililerden öğrenildikten sonra hazırlanmaya başlanır. Çek Cumhuriyeti vize gerekli belgeler konusunda, konsolosluk resmi internet siteleri üzerinden de güncel olarak bilgilendirme yapıyor. Başvuru öncesinde, pasaportun, son 10 yıl içerisinde alınmış olmasına ve en az 2 boş sayfasının bulunmasına dikkat edilmelidir. Başvurular randevu alınarak yapılmaktadır.

Aile Ziyareti İçin Çek Cumhuriyeti Vize Belgeleri

Çek Cumhuriyeti vize belgeleri İngilizce olarak doldurulmalıdır. Tüm belgeler üzerinde tarih ve imza bulunmalıdır. Çekya vizesi için gerekli belgeler hazırlanırken, aile ziyareti vizesi için nüfus cüzdanı fotokopisi ile evlilik cüzdanı fotokopisi birlikte verilmelidir. Çek vizesi için gerekli evraklar arasına yer alan seyahat sigorta poliçesinin, her türlü hastalık, tedavi, vefat ve ülkeye dönüş güvencesi için en az 30 bin Euro teminatlı olması gerekiyor. Seyahat için uçak biletinin gidiş ve dönüş olacak şekilde alınması ve belgesinin sunulması isteniyor.

Vize Çıkış Süresi

Çek Cumhuriyeti vizesi için gerekli evraklar hazırlanır ve randevu alınan, vize başvuru merkezine teslim edilir. Eksiksiz olarak teslim edilen evraklarla ilgili değerlendirme Çek Cumhuriyeti konsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Evrak tesliminden sonra vize sonuçlandırma işlemleri 7-10 iş günü içerisinde tamamlanmaktadır. Çek Cumhuriyeti vize gerekli evraklar arasında eksiklik varsa sonuçlandırma işlemi ret olarak yapılabilecektir. Bu risk ile karşılaşmamak için tüm belgelerin eksiksiz olması ve vize başvuru merkezleri danışmanlarından yardım alınması tavsiye edilmektedir. Vize işlemlerinin, seyahat gününden önce tamamlanabilmesi için başvurunun en az 1 ay öncesinden yapılması önerilmektedir. Çek cumhuriyeti vize randevu ve başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgileri çağrı merkezini arayarak öğrenebiliyorsunuz.

Call Now ButtonHemen Ara