İçindekiler

Kuzey Avrupa toprakları içerisinde yer alan Finlandiya ülkesine giriş yapmak için sahip olunan pasaport türüne bağlı olarak Finlandiya vizesi onayı alma zorunluluğu bulunmaktadır. Bordo pasaporta sahibi olan Türk vatandaşları Finlandiya vizesi işlemiyle birlikte ülkeye giriş yapabilmektedirler. Ancak vize almaları için gerekli işlemleri eksiksiz bir şekilde yerine getirerek başvurularını tamamlamaları önem arz etmektedir. Böylelikle planladıkları seyahati gerçekleştirmek için uygun vizeyi almış olurlar.

Finlandiya Vizesi Çeşitleri

Finlandiya Cumhuriyeti’ne gitmek için plan yapan kişiler ülkeye girişlerinin mümkün olması için seyahat amacına uygun vize tercih etmelidirler. Böylelikle ülkede sorun yaşamadan bulunabilirler. Finlandiya, ülkeye gelecek yabancı vatandaşlar için birden fazla vize imkanı sunar. Böylelikle kişiler kendilerine uygun olan Finlandiya vize türünü seçerek başvuru gerçekleştirebilirler.

Finlandiya Cumhuriyeti’nin insanlara sunduğu Finlandiya vize çeşitleri şunlardır;

  • Turistik vize
  • Ticari vize
  • C tipi vize (Schengen vizesi)
  • Aile birleşimi vizesi
  • Aile ve akraba ziyareti vizesi
  • Eğitim, kültürel ve sportif faaliyet katılım vizesi
  • D tipi (uzun süreli) vize

Finlandiya vizelerinin geçerlilik süreleri, başvuru şartları ve başvuru şartları vize türüne göre değiştiği için başvuru yapmadan önce kişilerin almaları gereken vize türünü doğru belirlemeleri gerekir. D tipi vize dışında kalan vizelerin tamamı kısa süreli vize olarak da anılırlar.

Finlandiya Vizesi İçin Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Finlandiya vizesi için başvuru işlemlerinin gerçekleşebilmesi için vize için gerekli olan başvuru ücretinin ödenmesi gerekir. Bu ücret 2021 yılı itibariyle 80 Euro olarak belirlenmiştir. Ancak ücretin vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre değişiklik göstermesi mümkündür. Ayrıca bu ücret dışında vize merkezleri ve konsolosluklar vizenin hazırlanması için hizmet bedeli talep ederler. Bu ücrette başvurunun yapıldığı yere bağlı olarak değişir.

Finlandiya vizesi almak için ücret ayrıca başvuruda bulunan kişinin yaşına göre de değişir. Ülke 0-6 yaş arasında bulunan çocuklar için vize ücreti almaz. 6-12 yaş arasındaki çocuklarda ise vize ücretinin yarısını alır.

finlandiya bayrağı

Finlandiya Vizesi Başvuru Şartları Ve Başvuruların Yapılışı

Vize Finlandiya işlemlerinin başlaması için ilk olarak vize türünün belirlenmesi gerekir. Vize belirlendiğinde yapılacak işlem online başvuru formunun doldurulması ve randevunun alınmasıdır. Online Finlandiya vize başvuru formuna ulaşılabilecek adresler ülke adına hizmet veren konsoloslukların adresleridir. Bu adreslere girilerek form doldurulur ve formun çıktısı vize için gerekli olan belgelerle birlikte konsolosluklara teslim edilir.

Finlandiya vizesinin alınabilmesi için başvuru işlemleri eksiksiz yapılması gereken işlemlerdir ve bu nedenle biraz karmaşıkta gelebilir. Bu durumlarda vize almayı düşünenlerin konsolosluklardan önce vize merkezleriyle çalışarak başvurunun sorunsuz gerçekleşmesi adına destek almaları mümkündür. Böylelikle evrak takibi, evrak hazırlanması ve diğer aşamalar sorunsuz bir şekilde yapılarak vizenin daha kısa sürede çıkması sağlanabilir.

Karar vize merkezi tarafından kişiye bildirilebilir ve reddedilmesi durumunda yardımcı olabilirler. Ancak kendi Vize Finlandiya başvurusunu kendisi yapmak isteyenlerinde belgeleri doğru teslim etmeleriyle vizeyi almaları mümkündür.

Finlandiya Vizesi Evrakları

Kuzey Avrupa’nın güzide yerlerinden olan Finlandiya Cumhuriyeti’ne gitmek için yapılan vize başvurusunun tamamlanması için Finlandiya vize evraklarının eksik olmadan hazırlanması ve teslim edilmesi gerekir. Evraklar konsolosluk, büyükelçilik ya da kişi adına başvurunun gerçekleşmesi için vize merkezlerine teslim edilir.

Finlandiya vizesine sahip olmak için aşağıdaki evrakları teslim etmek gerekir;

  • Renkli fotoğraflı ve imzalı vize başvuru formu (online doldurulur)
  • 2 adet boş sayfası ve seyahatin bitimi itibariyle 3 ay geçerli olabilecek pasaport ve fotokopisi (yıpranmış olmamalı)
  • Geçmiş tarihli pasaport ve vize fotokopileri
  • Arkalı önlü çekilmiş nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Son 6 aylık sürede çekilmiş olan 2 biyometrik fotoğraf (fotoğrafın boyutları 35x45mm olmalı, beyaz fonda çekilmiş olmalı ve fotoğrafta kişinin yüzü ile boynu net görünmeli)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Örnek nüfus müdürlüklerinden veya e-devlet üzerinden kolayca alınabilir. Kayıt örneğinde başvuru sahibinin ailesine dair tüm bilgiler bulunmalıdır.)
  • Maaş bordrosu (Maaşlı çalışan olması durumunda geçerli olmak şartıyla son 3 aylık maaş bordrosu)
  • Banka hesap dökümü (Banka yetkilisi tarafından imzalanmış olan son 3 ayı içeren banka hesap dökümü)
  • Otel ve uçak rezervasyon onayları ve belge fotokopileri
  • Mesleki evraklar (Çalışanlar işveren izni ve SGK-işe giriş belgesi, çiftçiler ziraat odasından alınan çiftçilik belgesi, emekliler emeklilik belgesi, öğrenciler öğrenci belgesi ve 18 yaşından küçükler muvafakatname verirler. İşverenler vize için başvurduklarında vergi levhası, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve ticaret odası kaydı gibi mesleki evrakları sunarlar.)
  • Seyahat süresini kapsayacak 30000 Euro teminatlı (en az) seyahat sağlık sigortası

Belgelerin yapılan vize başvurusuna göre artış göstermesi mümkündür. Çünkü Finlandiya vizeler için ekstra belgeler talep edebilmektedir. Bu durumda davet mektubu ve sponsor belgeleri başta olmak üzere farklı belgelerin teslim edilmesi gerekebilir.

Finlandiya Vizesi İçin Seyahat Sağlık Sigortası Zorunlu Mudur?

Finlandiya hükümeti yurt dışından gelen vatandaşların alacakları Finlandiya vizesi için seyahat sağlık sigortasını zorunlu kılmıştır. Vize almak isteyen kişilerin mutlaka belirli şartlara uygun teminata sahip seyahat sağlık sigortasını yaptırmaları lazımdır. Sigortanın Finlandiya dışında Schengen ve AB ülkelerinde geçerli olması gerekir. Böylelikle ülkede bulunulan zaman içerisinde sağlık masrafları sigortadan karşılanabilir.

Finlandiya Vizelerinin İşlem Süresi

Finlandiya vizesi başvurusu, Finlandiya’nın bulunduğu ülkenin diplomatik temsilciliği veya vize işlemlerini yürüten bir vize danışma merkezi aracılığıyla yapılabilir. Başvuru sahibi, Finlandiya vizesi için gerekli belgeleri ve başvuru formunu sunması gereken yeri ve süreci öncelikle diplomatik temsilcilik veya vize danışma merkezi websitesinden öğrenebilir.

Finlandiya vizelerinin standart olarak belirlenmiş olan vize işlem süresi 5-15 gündür. Ancak işlemleri gerçekleştiren Finlandiya Konsolosluğu’nun iş yükünün fazla olduğu durumlarda işlemlerin tamamlanması daha uzun sürebilmektedir. Bu nedenden dolayı Finlandiya’ya gidecek kişilerin vize işlemlerini seyahatlerinden en az 1 ay önce başlatmaları gerekir. Ayrıca vize için teslim edilen evraklarda eksiklik veya yanlışlıkların bulunması işlemin beklenenden daha uzun olmasına neden olabilir.

Finlandiya Vizesinin Reddedilme Sebepleri

Başvuru yapılan Finlandiya vizesinin reddedilme ihtimali vardır. Bu ihtimalle başvuru yapan kişilerden bazılarının karşılaşması mümkündür. Çünkü vizelerin reddedilmesinde birden fazla sebep bulunur.

Bu sebepler arasında;

  • Başvuruda sunulan belgelerin inandırıcı bulunmaması
  • Başvuru evraklarının gerçeği yansıtmaması ve eksiklerin bulunması
  • Geçersiz seyahat sağlık sigortasının verilmesi
  • Ekonomik durumun seyahat için uygun olmaması
  • Seyahat amacının kanıtlanamaması
  • Vize bitiminde ülkede göçmen olarak kalınmasından şüphe duyulması
  • Seyahat belgelerinin inandırıcı bulunmaması

Bu sebeplerle vize reddi mümkündür. Finlandiya’ya gitmek isteyenlerin bu ret sebepleriyle karşılaşmamak için vize konusunda uzman desteği almaları daha doğrudur. Ayrıca vize reddi alanlar itiraz haklarının olduğunu bilmelidir. Ancak bu hakkın olumlu sonuç vermesi için ret sebebinin aksine kanıt sunulması gerekir.

Finlandiya Vizelerinin Geçerlilik Süreleri

Finlandiya için alınan kısa süreli vizelerin geçerlilik süresi 6 aydır. Ancak vizeleri alan kişilerin bu 6 aylık süre zarfında ülkede en fazla 90 gün bulunmaları mümkündür. Bu süre dolduğunda vizenin yenilenmesi veya süre uzatılması gibi işlemlerle kalmaya devam edebilirler. Finlandiya için alınan vize türü uzun süreli vize ise 90 günden daha fazla süre Finlandiya’da kalmak mümkün olur.

Finlandiya Vizesi İçin Muaf Olmak Mümkün Müdür?

Finlandiya vizesi alma zorunluluğu ilk olarak Türk vatandaşı olup bordo pasaport sahibi olanlar için vardır. Bunun dışında gri, yeşil ve siyah pasaportu olan kişilerin 90 günden az olan ziyaretlerinde vize muafiyeti vardır. Bunlar dışında Finlandiya’nın Avrupa Birliği ülkeleri arasında yer almasından dolayı Avrupa Birliği ülkelerinden gelen kişilerin ülkeye vizesiz giriş (serbest dolaşım) hakkı vardır.

Finlandiya’ya vizesiz giriş hakkı olan ülkeler arasında Norveç, İsviçre, İzlanda ve Lihtenştayn gibi ülkeler vardır.

Finlandiya vize başvurusu umumi pasaport (bordo) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından yapılmaktadır. Diğer hizmet türü pasaportlarına sahip olanlar, vize işlemlerinden muaftır ve vize almadan, pasaportları ile Finlandiya ziyaretlerini gerçekleştirebilirler. Vizesiz seyahat etme hakkına sahip olanlarda, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşulu ile seyahat edebileceklerdir. Finlandiya vize başvurusu yaparak schengen vizesi alanlar, tüm Schengen bölgesi ülkelerini, Finlandiya’dan başlamak üzere ziyaret edebileceklerdir. Finlandiya, Kuzey Avrupa ülkesidir ve İskandinav yarımadasında bulunmaktadır. Birçok alanda gelişmiş küçük bir ülkedir ve çok sayıda kişi eğitim ya da farklı amaçlarla buraya gitmek istemektedirler.

Finlandiya Vizesi Başvuru Evrakları

Finlandiya vize başvuru evraklarını hazırlamaya başlayanlar, tüm evrakların eksiksiz olmasına dikkat etmelidir. Finlandiya seyahatleri için başvuru yapacak olan umumi pasaport sahipleri şu evrakları hazırlamalıdır.

  • En az 6 ay geçerliliği olan ve 2 boş sayfası bulunan pasaport
  • Son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Banka hesap bilgileri
  • Turistik amaçlı seyahatler için araç ruhsatı ve tapu bilgileri
  • Uçak ve otel rezervasyon belgeleri
  • Mali durum bilgileri
  • Çalışanlar için hizmet döküm belgeleri

Finlandiya seyahatlerini planlayanlar, tüm Finlandiya vize başvuru evraklarını eksiksiz olarak tamamladıktan sonra vize başvuru merkezlerinden alacakları randevu ile vize işlemlerini başlatılabilecektir.

Finlandiya Vizesi Başvuru Türleri

Finlandiya vizesi başvuru işlemlerini yapmak isteyenler, seyahat amaçlarına göre vize taleplerinde bulunabiliyorlar. Finlandiya vize türleri, aile, arkadaş ziyaret vizesi, turistik amaçlı vize, ticari amaçlı vize, aile birleşim vizesi türlerinden oluşmaktadır. Her vize türü için istenilen evraklar ve işlem süreleri değişebilmektedir. Aile ve arkadaş ziyaretleri için schengen vizesi alanlar, Finlandiya’dan başlayarak, tüm schengen bölgesi ülkelerini ziyaret edebileceklerdir. Dikkat edilmesi gereken husus varış yapılan ve kalınacak yerin schengen ülkesi olmasıdır. Finlandiya vizesi başvuru merkezleri, schengen vizesi başvurularında, 90 günü aşmayacak kısa dönemli ziyaret başvurularını kabul ediyorlar.

Finlandiya Vizesi Başvuru İşlemleri

Finlandiya’yı ziyaret etmek isteyen ve vize başvurusunda bulunanlar, seyahat amaçlarını belirtir dilekçe ve diğer belgeleri hazırlamalıdır. Finlandiya, Avrupa Birliği ülkesidir ve Schengen vizesi ile seyahat edilebilmektedir. Vize başvuru işlemleri için randevu almak isteyenler, vize başvuru merkezlerinin, internet siteleri üzerinden online olarak randevu alabiliyorlar. Başvuru formunu, belirtilen şartlara göre eksiksiz dolduran ve istenilen diğer belgeleri hazırlayanlar, randevu tarihinde, vize başvuru merkezine teslim ederler.

Evraklar teslim edilirken, her başvurucunun parmak izi alınır. 12 yaşından küçük olanların parmak izi alınmamaktadır. Vize başvuru işlemlerinin tümü Finlandiya Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. Bunun için vize türlerine göre işlem süreleri değişmektedir. Başvuru öncesinde, eksik işlem yapmamak için isteyenler, Büyükelçilik – Konsolosluk ya da vize başvuru merkezleri üzerinden detaylı bilgi alabiliyorlar.

İşlem Süresi

Finlandiya seyahatleri için yapılan vize başvurularında, tüm evrakların eksiksiz olması istenmektedir. Başvuru merkezlerindeki görevliler, başvuruları alırken tüm evrakları kontrol ediyor ve eksiklik olduğunda başvuruları kabul etmiyorlar. Finlandiya Konsolosluğu kendilerine ulaşan başvuru evraklarını inceliyor ve schengen vizeleri için 15 gün içerisinde sonuçlandırmaya çalışıyor. Diğer uzun süreli vize türleri için işlem süreleri değişmektedir. Vize işlem süresinin uzayabileceği düşünülerek, vize başvurularının seyahat tarihinden yaklaşık 1 ay önce yapılması, sorun yaşanmaması açısından faydalı olacaktır. Finlandiya vize türlerine göre vize harç ücretleri değişmektedir. Vize ücretleri, başvuru esnasında alınmakta ve hangi vize türü için ne kadar ödeneceği, başvuru formu temin edilirken, online site üzerinden de öğrenilebilmektedir.

Baltık Denizi’nin kıyısında yer alan ve bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Finlandiya, Türkiye’den ülkeyi ziyaret eden bordo renkli pasaport sahiplerinden Finlandiya vize randevu işlemi ile birlikte vize talep etmektedir. Birçok farklı amaç ile ziyaretçi alan Finlandiya, genellikle turistik amaçlar doğrultusunda ziyaret edilmektedir. Vize alabilmek içinse ilk olarak Finlandiya vize randevu adımını atmak ve randevu öncesinde gereken belgeleri hazır hale getirmek gerekiyor.

Finlandiya Vizesi Randevu Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Finlandiya vizesi almak için yapılması gereken Finlandiya vize randevu işlemleri, aracı kurumlar ile birlikte veya direkt olarak resmi vize başvuru adresi üzerinden yapılıyor. Birkaç temel bilgi ile kolaylıkla alınabilen randevu, uygun bir tarih verilmesi ve görüşme yapılmasını sağlıyor. Ayrıca alınacak bu Finlandiya vize randevu sayesinde belgeleri, ücret ödemesini, hazırlıkları ve diğer işleri halletmek için kısa bir süre tanınıyor. Randevu tarihinde ise, randevu yerine gitmek ve gerekli belgeleri teslim etmek gerekiyor.

Başvuru Merkezleri Nerede?

Randevu alımı sonrasında gidilmesi gereken başvuru merkezleri, Türkiye’nin birkaç farklı noktasında bulunuyor.

İşte başvuru merkezlerinin bulundukları yerler;

  • Antalya – Muratpaşa
  • Ankara – Çankaya
  • İstanbul – Beyoğlu

Bu konumlardan en yakın olanı için randevu alınabilir ve verilen tarihte başvuru yapılabilir.

Ortalama Finlandiya Vize Randevu Tarihi

Covid-19 nedeniyle daha az ziyaretçi kabul eden başvuru merkezleri, yani konsolosluklar; en uygun tarihi vermeye çalışırlar. Acil vize işlemleri için ortalama olarak 2 hafta içerisinde görüşme yapılmasını sağlamakla beraber, standart vize başvuruları için 1 ay gibi bir süre beklemek gerekebiliyor. Fakat net olarak alınabilecek vize randevu tarihi, başvuru yoğunluğuna, konsolosluk durumuna ve birkaç farklı etkene göre değişiklik gösterebiliyor.

Randevu Süreci Nasıl İşliyor?

Oldukça kolay olan randevu süreci, online olarak yapılan başvuru ile başlıyor ve başvuru ile beraber verilen formun doldurulması ile devam ediyor. Online olarak verilen bu belgenin, internet ortamında doldurulması ve çıktı alınarak ıslak imza ile imzalanması gerekiyor. Ayrıca vize başvurusu için gerekli olan belgelerinde, Finlandiya vize randevu öncesi süreçte hazırlanması gerekiyor.

Daha sonra ise hazırlanan form ve Finlandiya vize belgeleri ile birlikte, randevu tarihinde ve saatinde başvuru merkezine gitmek gerekiyor. Sonraki süreçte ise görevlilerin yönlendirmesi ile birlikte vize başvurusunun yapılması sağlanıyor.

Avrupa Birliği üyesi ülkelerden biri olan Finlandiya’ya, Türkiye’den yapılacak olan seyahatler için yapılması gereken Finlandiya vize işlemleri bulunmaktadır. Ancak siyah, yeşil ve gri pasaporta sahip Türk vatandaşları, 90 günü geçmemek kaydıyla vize şartı olmadan ülkeye gidebiliyor. Finlandiya vize işlemleri için farklı türlerde vizeler bulunmaktadır.

Finlandiya Vizesi İşlemleri Arasında Olan Başvuru Nasıl Yapılır?

Finlandiya vizesi işlemleri arasında olan vize başvurularını yapmak isteyen kişiler ilk olarak elektronik ortamdan başvuru merkezi için randevu almalıdır. Randevuya gitmeden önce gerekli evrak listesinin hazırlanması gerekiyor. Finlandiya diplomatik temsilciği tarafından belirlenen farklı başvuru merkezleri bulunuyor. Bu merkezlere evrakları teslim edilen başvuru kayda alınır ve belirlenen süreler içerisinde sonuç bildirilir.

Finlandiya Vize Türleri Nelerdir?

Finlandiya vizesi uygulamalarında, yapılacak olan seyahatin amacına göre şu kategoriler bulunmaktadır:

  • Aile / Arkadaş Ziyareti Vizesi
  • Turistik Vize
  • Ticari / İş Vizesi
  • Aile Birleşimi Vizesi

Bu vizeler arasından en yoğun talep gören vize türü ise, turistik Finlandiya vizesi olmaktadır. Bu vize için ilk aşamada gerekli evrakları temin etmek gerekiyor. Sonrasında başvuru merkezlerinden resmi vize başvuruları tamamlanabilir.

Finlandiya Vizesi Başvuru İşlemlerinde Gerekli Evraklar

Finlandiya diplomatik temsilcilikleri tarafından belirlenen ve elektronik ortamdan paylaşılan vize evrakları şunlardır:

  • Pasaport (minimum 6 ay geçerliliği olan)
  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu (elektronik ortamdan alınır)
  • Banka hesap dökümü
  • Kira geliri, araç tapusu, arsa tapusu (varsa)
  • Otel ve uçak rezervasyonlarını gösteren belge
  • Vize ücretinin ödendiğini beyan eden banka dekontu
  • Çalışanlar için SGK hizmet dökümü
  • Sağlık sigortası
  • Öğrenciler için öğrenci belgesi
  • Memurlar için resmi izin belgesi
  • Şirket sahipleri için vergi levhası

Başvuru merkezlerinden randevu alan kişiler, sonrasında bu evrakları eksiksiz olarak tamamladıktan sonra başvuruya gidebilir. Bu evrakların eksik ya da yetersiz olması, başvurunun ilk aşamada olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır.

Finlandiya Vizesi Ücreti

Finlandiya vizesi için başvuran kişilerin ödemesi gereken harç 60 Euro’dur. Ayrıca konsoloslukta alınacak ek hizmetler için de belirlenen bedellerin ödenmesi gerekiyor. Başvuru süresi ve Finlandiya vize işlemleri ilgili harç ücreti ödenmeden hiçbir şekilde başlamayacaktır. Söz konusu harç ücretlerini nakit ya da kredi kartıyla ödeyebilme imkanı bulunuyor.

Finlandiya vize evrakları Finlandiya Konsolosluğu’nun vize işlemleri için yetki verdiği vize merkezlerine iletilir. Bununla birlikte başvuru yapılan vize türüne bağlı olarak evrak tesliminin Finlandiya Konsolosluk ve Büyükelçilikleri’ne yapılması da mümkün olabilmektedir. Bu nedenle başvuru yapacak kişilerin vize türüne göre başvuru yerini belirledikten sonra Finlandiya vize evrakları teslim işlemini gerçekleştirmesi mümkün olmaktadır.

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Bordo pasaporta sahip Türk vatandaşları Finlandiya vizesi başvurularında Finlandiya vizesi için gerekli evraklar içinde hangilerinin olduğunu öğrenerek gerekli evrakları teslim etmelidir. Böylelikle evraklar incelenerek başvuruda bulunan bireyin vize için uygunluğu araştırılır ve uygun olması durumunda vize alma hakkı verilir.

Finlandiya vizesi için gerekli evraklar standart ve özel evraklar olarak ikiye ayrılabilir. Standart olan evraklar tüm Finlandiya vize başvurularında istenen evraklarken özel evraklar vize türüne göre istenen evraklar olur.

Finlandiya vizelerinin tamamında geçerli olan standart vize evrakları şunlardır;

  • Pasaport ve fotokopisi
  • Finlandiya vize başvuru formu
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Seyahat belgeleri (otel rezervasyonu ve uçak rezervasyonu)
  • Gelir belgeleri (banka hesap özetleri ve maaş bordrosu)
  • Mesleki belgeler (çalışma durumuna göre SGK hizmet dökümü, emeklilik belgesi, vergi levhası gibi belgeler)
  • 2 tane biyometrik fotoğraf
  • Vize talep dilekçesi

Vize evraklarının tamamında yer alan bilgilerin aynı olması gerekir. Teslim edilen belgelerde bilgi farklılığının bulunması vize başvurusunun kabul edilmemesine neden olabilir.

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Belgeler Ne Zaman Teslim Edilir?

Finlandiya’ya gitmek isteyen kişilerin hazırlayacakları Finlandiya vizesi için gerekli belgeler vize başvuru merkezlerinden alınan randevu tarihinde görevli personele teslim edilir. Belge tesliminin görüşme öncesi veya sonrasında yapılması mümkündür. Belge tesliminin gerçekleştirilmesi sonrasında vize merkezleri belgeleri Finlandiya Konsolosluğu’na gönderir ve burada belgelerin incelemesi yapılır.

Finlandiya Vize Belgeleri Kaç Günde İncelenir?

Finlandiya vize belgeleri teslim edildikten sonra onay süresinin beklenmesi gerekir. Vize belgelerinin incelenmesi ve adayın vizeye uygun bulunması yaklaşık 15 iş günü sürebilmektedir. Ancak konsolosluğun ek belge talep etmesi veya yoğun çalışması durumlarında işlemlerin 30 günü bulması da mümkündür. Bu nedenle evrak toparlamaya ve diğer işlemlere en az 30 gün öncesinden başlamak gerekir.

Call Now ButtonHemen Ara