İçindekiler

Hırvatistan’a aile ziyareti, tatil veya turistik gibi farklı amaçlarla gitmek isteyen vatandaşların Hırvatistan vize sahibi olmaları ön koşul olmaktadır. Özellikle bordo pasaporta sahip Türklerin mutlaka Hırvatistan vize onayı almaları gerekmektedir. Bu vize sayesinde 90 gün ya da vize türüne göre daha uzun süreler için ülkede vakit geçirmeleri mümkün olmaktadır. Schengen vizesi sahiplerinin giriş için farklı vize almalarına gerek kalmamaktadır.

Hırvatistan Vizesi Nasıl Alınır? Nereden Alınır?

Hırvatistan vizesi almak için başvurulabilecek birkaç yol vardır. Kişiler Türkiye’den başvuruda bulunuyorlarsa Ankara ve İstanbul Hırvatistan Konsolosluklarına başvuruda bulunabilirler. Bunun dışında konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş olan vize merkezlerine başvuru yaparak vizelerini alabilirler. Konsolosluklar tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri Ankara, İstanbul, Gaziantep, Bursa ve İzmir illerinde bulunur.

Hırvatistan ziyareti için Hırvatistan vizesi almak isteyenler öncelikle vize belgelerini hazırlarlar. Sonrasında vize başvuru formunu doldurup tüm belgeleri vize merkezine teslim ederler. Böylelikle başvuru işlemi başlar ve 15 gün gibi bir sürede sonuç alarak planladıkları Hırvatistan seyahatini gerçekleştirebilirler.

Hırvatistan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Hırvatistan’a ziyaret amacıyla gitmek isteyen kişiler başvuru işlemleri için evraklarını hazırlamadan önce başvuru formunu doldurmalıdır. Bu form online olarak doldurulması gereken bir formdur. Ayrıca formun İngilizce veya Hırvatça doldurulma zorunluluğu vardır.

Forma Hırvatistan Konsolosluğu web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Forma ulaşıldığında 1-11. maddelerde yer alan kimlik bilgileri ve kişisel bilgiler doldurulur. 12-16. maddelerde ise pasaporta dair bilgiler doldurulur. Burada pasaport numarasının doğru yazılması önemlidir. Sonraki bölümlerde ise sırasıyla meslek bilgileri, seyahat planları, seyahat tarihleri, masrafların karşılanması için finansal bilgiler, akrabaların gelmesi durumunda gerekli belgeler ve başvuru tarih bilgileri doldurulur. Tüm bölümlerin doldurulmasının ardından formun çıktısı alınır ve imza atılır. Başvuru formunun başkası adına doldurulması durumunda vekalet verilmesi zorunluluğu vardır.

hırvatistan bayrağı

Hırvatistan Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Vize başvurularında sonuçlanma konusunda sorun yaşanmasını önlemek için başvuru evraklarının tam bir şekilde konsolosluklara teslim edilmesi gerekir. Belgelerdeki bilgilerin birbiriyle uyumlu olması ve doğru olması vizenin alınması için en önemli kriterdir.

Bu kriterlere uygun olarak teslim edilecek başvuru evrakları şunlardır;

  • Vize talep dilekçesi (vize alma ve seyahat amacı belirtilir)
  • Pasaport (Kişilerin Hırvatistan’dan dönüşü itibariyle en az 3 ay süresinin bulunması gerekir. Ayrıca geçerli olan pasaportta vize için kullanılabilecek en az 2 adet boş sayfanın olması zorunludur.)
  • Başvuru formu (Form İngilizce dilinde ve online olarak doldurulup çıktısı alındıktan sonra imzalanmalıdır.)
  • Kimlik fotokopisi (çift yönlü)
  • Başvuru sahibine ait banka hesap dökümü (geçmiş son 3 aylık)
  • 2 adet 3,5 x 5,5 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf
  • Tam vukuatlı nüfus kaydı
  • Konaklama rezervasyon belgeleri
  • Gidiş dönüş uçak biletleri veya rezervasyonları
  • Gelir belgeleri (kira, tapu belgesi, araç ruhsatı)
  • 30000€ teminatlı seyahat sağlık sigortası
  • Vize türüne göre sponsorluk belgesi (öğrenci veya çalışma vizeleri için)
  • Çalışan başvurularında maaş bordrosu, SGK giriş belgesi ve iş yeri izin belgeleri
  • İşveren başvurularında ticaret odası onayı ve vergi levhası

Teslim işleminin şahsen yapılması gerekir çünkü bu esnada başvuru sahiplerinin biyometrik bilgilerini verme zorunluluğu vardır.

Hırvatistan Vizesine Başvurularda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hırvatistan vizesine yapılan başvuruların zamanında sonuçlanabilmesi için başvuru işlemleri gerçekleştirilirken birtakım konularda dikkatli davranılması gerekir.

Bunlar;

  • Hırvatistan vizesine başvurular esnasında hazırlatılan seyahat sağlık sigortasına ait poliçenin Hırvatistan ibaresi taşımasına dikkat edilmelidir.
  • Başvurunun zamanında sonuçlanması için en geç olarak 1 ay en erken 3 ay önce başvuru yapılmalıdır.
  • Başvuru formu İngilizce olarak eksiksiz ve doğru olan bilgilerle doldurulmalıdır.
  • Teslim edilen belgeler gerçeğe aykırı olmamalı ayrıca da eksik teslim edilmemelidir.
  • Standart belgelerden farklı olarak talep edilen belgeler de mutlaka teslim edilmelidir.
  • Vize için mülakata çağırılma durumunda mutlaka verilen tarihte mülakata katılım sağlanmalıdır.

Bu maddeler dışında Hırvatistan Büyükelçiliği veya Hırvatistan Konsolosluğu tarafından edilen tüm talepler yerine getirilmelidir.

Hırvatistan Vizesinin Ücreti Ne Kadardır?

Hırvatistan vizesine başvuruda bulunacak kişilerin en fazla takıldığı konu vize için ne kadar ücret ödeyeceğidir. Ancak bunun öncesinde muafiyet durumu öğrenilebilir. Muafiyet yoksa vize başvurusu yapanların ödeyecekleri ücret 2021 yılı itibariyle 60 Euro’dur. Bu ücretin Türk lirası veya diğer para birimlerinde ödenmesi durumunda güncel kur fiyatlarına bakılarak hesaplama yapılır. Ayrıca vize başvurusunu gerçekleştirecek kişilerin ilk olarak vize için gerekli olan ücreti ödemeleri gerekir. Bu ücret dışında başvurularını gerçekleştirdikleri vize merkezlerine de işlem ücreti ödeme zorunlulukları vardır.

Hırvatistan Vize Alımı İçin Yapılan Başvuru Ne Zaman Sonuçlanır?

Hırvatistan vize alımı için başvuru İstanbul, Gaziantep, Ankara, Bursa ve İzmir üzerinden konsolosluk, büyükelçilik, başkonsolosluk ve vize merkezleri aracılığıyla yapılır. Türkiye’den yapılacak başvurular için birden fazla merkezin bulunması başvuru sonuçlarının açıklanmasında süre değişikliğine neden olur. Genel olarak Hırvatistan vizesine yapılan başvuruların sonuçlanması 15 gün olarak belirtilir. Ancak başvuru merkezlerine bağlı olarak bu süre 21 gün, 30 veya 60 güne kadar çıkabilmektedir. Bu sürelerde yoğunluğun ve yaşanan aksaklıkların etkisi vardır. Bu nedenle vize başvurularının sonuçlanma süresi hesaba katılarak işlemlerin başlatılması gerekir.

Hırvatistan İçin Alınabilecek Vize Çeşitleri Nelerdir?

Hırvatistan için alınabilecek birden fazla vize türü vardır. Bu vizeler ülkede kalış süresine ve seyahat amacına bağlı olarak gruplandırılırlar. Hırvatistan için alınabilecek ilk vize çeşidi C tipi vizedir. Bu vize kısa süreli vize olarak da anılan Hırvatistan dışında Schengen ülkelerinde de geçerli olan çok girişli vize türüdür. C tipi vizeler seyahat amacına göre turist, ticari, öğrenci ve aile ziyareti vizesi olarak da sınıflara ayrılırlar.

İkinci vize çeşidi ise D tipi vizedir ve bu vizeye uzun süreli vize de denilir. D tipi vize 3 aydan uzun süre Hırvatistan’da kalacakların alabileceği vizedir. Bunlar dışında transit geçiş içi A tipi vize ve sınırlı ülke geçerliliği olarak anılan LTV vizesi de vardır.

Kimler Hırvatistan Vizesinden Muaftır?

Hırvatistan’a gitmek isteyen kişilerin sahip oldukları özelliklere göre vize alma zorunlulukları ve muafiyetleri vardır. Türk vatandaşlarında bordo pasaport sahibi olanlar vize almak zorunda kalırken siyah, gri ve yeşil pasaport sahiplerinin muafiyeti vardır.

Bunlar dışında Hırvatistan vizesinden muafiyeti bulunanlar ve muafiyet şartları şunlardır;

  • Hırvatistan vatandaşı olan bireylerin çocukları ile eşleri
  • 12 yaşını aşmamış olan çocuklar
  • Schengen vizesi sahipleri
  • AEA üyesi olan bireylerin aileleri
  • AB ve AEA üyesi ülke vatandaşları
  • Diplomatik ve hizmet pasaportuyla ülkeye giriş yapacaklar
  • Ülkede yapılacak seminer, konferans ve kültürel etkinliklere katılacak olan 25 yaşından küçük gençler
  • Bilimsel araştırmalar sebebiyle Hırvatistan’a gidecek olan kişiler
  • Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs vizesi sahipleri

Bulgaristan, Romanya, Kıbrıs ve Schengen vizesi sahiplerinin Hırvatistan vizesinden muafiyetleri 22 Temmuz 2014 yılında çıkarılan yasayla yürürlüğe girmiştir. Ancak vize muafiyetinden yararlanmak için gerçekleştirilecek seyahatin 90 günden fazla olmaması gerekir.

Kimler Hırvatistan Vizesi Harç Ücretini Ödemezler?

Hırvatistan vizesi almak için yapılan başvuru işleminin tamamlanması için vize harç ücretinin ödenmesi gerekir. Bu ücret vize için başvuru yapan bazı kişilere zorunlu iken bazı kişiler için zorunlu değildir.

Hırvatistan için vize harç ücreti ödemekten muaf olan kişiler şunlardır;

  • Hırvatistan vatandaşı olan kişilerin çocukları ve eşleri
  • 12 yaşından küçük olan çocuklar
  • Avrupa Ekonomik Alan içinde yer alan ülkelerin vatandaşı olan kişilerin çocukları ve eşleri
  • Hizmet pasaportu ve diplomatik pasaport sahipleri
  • 25 yaşından küçük olmak şartıyla Hırvatistan’daki kültürel etkinlik ve seminerlere katılacak olanlar
  • Bilimsel araştırma amacıyla Hırvatistan’a gidecek olanlar
  • Öğrenim görmek amacıyla Hırvatistan’a gidecek olanlar

Bu özelliklere sahip olduklarını kanıtlayan kişiler vize harç ücretini ödemeksizin vize sahibi olabilirler. Ayrıca bu kişilerin genelinin vize muafiyeti de vardır.

Hırvatistan Vize Başvurusu

Hırvatistan ülkesine seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Hırvatistan vize başvurusu ile birlikte vize alması zorunludur. Vize işlemlerini yaparken, İstanbul ve Ankara Başkonsolosluğu tarafından izin verilen yetkili kurumlar ya da acenteler aracılığıyla Hırvatistan vize başvurusu işlemi yapılmalıdır.

Hırvatistan Vize Başvuru Merkezi

İstanbul dışından yapılacak olan Hırvatistan Vize Başvuru işlemleri; İzmir, Gaziantep, Ankara ya da Antalya Hırvatistan Başkonsolosluğu’ndan yapılabilir. Hırvatistan vize başvuru adımında bu bölgelerden yapılacak olan işlemlerde bazı evraklar talep edilebilir. Hangi bölgede yaşanıyorsa, o bölge için istenen evrak listesi önceden talep edilmelidir.

Hırvatistan Vizesinin Schengen Üyesi Ülkelerde Geçerliliği

Schengen üye devletlerinde geçerli olan ve çok girişli olan bu vizeyi, bazı pasaport sahipleri almak zorunda değildir.

Vizeden muaf kişiler;

  • Umuma husus yeşil pasaport
  • Hizmet gri pasaport
  • Diplomatik kırmızı pasaport

Vizeden muaf olan bu pasaport sahipleri Hırvatistan’a ziyaretlerini vizesiz ancak belirlenen günlerde gerçekleştirebilirler.

Hırvatistan Vize Başvurusu Sonrasındaki Süreç

Hırvatistan vize başvurusu için 15-21 gün süreceği göz önüne alınmalıdır. Vize süresi uzun olan ülkeler arasında olan Hırvatistan, 30-60 gün gibi uzun bir sürede de sonuçlanmaktadır. Hırvatistan Konsolosluğu’nun resmi tatillerde hizmet vermediği bilinmelidir. Resmi tatiller hem Türkiye’de geçerli olan hem de Hırvatistan’da geçerli olan süreleri kapsar. Hırvatistan Konsolosluğu’ndan yapılan işlemler arasında C tipi vize, transit vize gibi kısa süreli vize başvuruları yapılır. Seyahatlerin kısa süreli olması durumunda tek girişli, iki girişli ya da çoklu giriş vizesi verilebilir. Seyahat süresinin en fazla 5 yıl olacağı bilinmelidir.

Hırvatistan Vize Türleri Nedir?

Hırvatistan vizesi tek girişli alındığında bir kez Hırvatistan’a giriş ile süresi başlayan, çıkışıyla süresi biten vize kullanmış olunur. Çift girişli olan vizede giriş ve çıkış iki kez tekrarlanır. Çoklu girişte de giriş çıkış vize süresine bağlıdır. Vize türü, seyahatin gerçek amacını gösteren bir kavramdır. Evrakların Hırvatistan Konsolosluğu’na teslim edilmeden önce, verilen listeye göre kontrollü hazırlanması gerekir. İşlem süresinin uzun olması nedeniyle yapılacak eksiklikler sonucu daha uzun sürmesi muhtemeldir.

Vize türleri;

  • Schengen üye devletlerinde geçerli iki ve çok girişli olan C tipi vize
  • Ülke geçerliği sınırlandırılmış vize
  • 3 aydan daha fazla süren D tipi vize
  • Schengen üyesi devletin verdiği oturum vizesi

Vize muafiyeti olan ülkeler; Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs vizesine ya da oturum iznine sahip kişilerdir. Bu kişiler 180 gün içinde 90 günü aşmadan yapılacak seyahatler için geçerlidir. Bu ülkeler dışında; AB, AEA üye ülkelerine ait pasaport ya da oturum izni olan kişiler, bu kişilerin seyahat ettiği kişiler de aynı şekilde vizeden muaftır. Hırvatistan vize başvuru formunun ise hatalı doldurulması başvurunun reddedilmesine neden olabilir. Bu konuda bizden destek alabilirsiniz.

Hırvatistan Vize Randevu

Hırvatistan Vize Randevu alımı yapmak için konsolosluğun online vize başvuru ve randevu sisteminden yararlanmak gerekmektedir. Bunun için sistemde yer alan sorulara cevap vermek ve buna uygun şekilde randevu oluşturmak gerekir.

Randevunun en önemli detayları ise:

  • Ülkeye giriş tarihinizden en fazla 2 ay öncesi olmalıdır,
  • En az 15 iş günü kalmalıdır.

Bu zaman dilimleri dışında konsolosluk herhangi bir sorumluluk kabul etmeyeceğinden dolayı evrakları sisteme almaz. Seyahat tarihini buna göre belirlemek son derece önemlidir.

Hırvatistan Vize Randevusu Konusunda Önemli Olanlar Nelerdir?

Hırvatistan vize randevu tarihi ve zamanında değişiklik olmaz. Değişiklik olmayacağından dolayı verilen zamandan en az 15 dakika kadar önce konsoloslukta olunmalıdır. Aksi durumda bekleme veya yeniden randevu alma şansı olmayacağından dikkatli olmak fayda sağlar.

Hırvatistan Vizesinin Gerekliliği

Vize alınması gereken bir neden ortaya çıktığında Hırvatistan vize prosedürü noktasında bilgi edinmek ve buna göre hareket etmek durumunda kalınmaktadır. İlk olarak vize almak gerekip gerekmediğinden emin olmak ve gerekli olması halinde hangi evrakların bir araya getirileceğinden emin olmak gerekmektedir. Ayrıca Hırvatistan vize randevu işlemleri için de takip edilmesi gereken detaylar bulunur. Geçerli Schengen vizesi olanların ek olarak Hırvat vizesi alması istenmez. Ülkenin Schengen birliğine katılım için ara dönemlerden birinde olması Schengen ülkesine giriş yapanların kendi ülkesine alınmasını da kolay hale getirir. Süresi yeten ve çok girişli olan vizenin kullanımı noktasında herhangi bir ek işleme gerek kalmaz. Yeşil pasaport sahipleri için de aynı kullanım söz konusudur. Bordo pasaport sahiplerinin alması gereken vize için evraklar ve randevu adımları önemlidir.

Hırvatistan Vize İçin Hangi Belgeleri İstiyor?

Başvurulacak vize türünün ticari veya turistik amaçlı olması istenen evrakların değişmesinde önemli olan etmenlerin başında gelir. Hırvatistan vize randevu adımından hemen önce bu evraklar bir araya getirilmelidir. Genel anlamda istenen Hırvatistan vize belgeleri pasaport, varsa eski Schengen vizeleri, kimlik fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, vize için kullanımı uygun fotoğraf ve mesleki belgelerdir. Bunların tamamlanmasından sonra ek olarak mesleğe ve ziyaret türünüze göre bazı eklemeler yapılması istenir. Ama temel olanlar bunlardır.

Hırvatistan Vize İşlemleri

Balkan ülkeleri arasında bulunan Hırvatistan’a gitmek isteyen kişilerin Hırvatistan vizesi almak için doğru bir şekilde Hırvatistan vize işlemleri yapmaları gerekmektedir. Bu işlemler içerisinde Hırvatistan vize türünü belirleme, vize randevusu alma, başvuru evrakları hazırlama, vize ücretini yatırma, randevuya katılma ve parmak izi verme gibi işlemler yer alır. Vizenin alınabilmesi için işlemlerin eksiksiz olarak yapılması şarttır.

Hırvatistan Vize İşlemleri İçin İlk Adım Olan Vize Türünü Belirleme

Hırvatistan vize işlemleri için ilk adım olarak alınması gereken vize türünün belirlenmesi gerekir. Bu sayede işlemler ve vize belgeleri doğru bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hırvatistan için alınabilecek vize türleri ise şunlardır; turistik vize, transit vize, aile ziyareti vizesi, ticari vize ve uzun süreli vizedir.

Hırvatistan Vize Randevusu Alma İşlemi

Hırvatistan vize başvurusu işleminin yapılabilmesi için vize randevusunun alınması gerekir. Randevu Hırvatistan Konsolosluğu veya Hırvatistan Büyükelçiliği’nden alınabilir. Ayrıca randevular için vize merkezlerinden yararlanılabilir. Hırvatistan vize alımı için vize merkezinden yararlanılmak istenirse Ankara, Gaziantep, İzmir, İstanbul ve Bursa illerinde bulunan yetkili vize merkezleri tercih edilmelidir.

Hırvatistan Vize Başvurusu İçin Evrakların Hazırlama İşlemi

Hırvatistan vize işlemleri arasında yer alan vize başvuru işlemlerine devam edebilmek için başvuru evraklarının hazırlanması gereklidir.

Vize alabilmek için hazırlanması gereken evraklar şunlardır;

  • Hırvatistan vizesi talep dilekçesi
  • Seyahat için geçerli pasaport (seyahat sonu itibariyle 3 aylık)
  • Vize başvuru formu (imzalı)
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Biyometrik fotoğraf
  • Uçak ile otel rezervasyon bilgileri
  • Banka hesabı dökümleri (3 aylık)
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Nüfus kayıt örneği

Hırvatistan vizeleri için standart olarak talep edilen bu belgelere ek olarak vize türüne göre istenen belgelerde vardır. Başvuruda bulunan kişinin ticari vize almak istemesi durumunda iş durumunu gösteren belgeleri de sunması gereklidir.

Hırvatistan Vize Ücretini Yatırma İşlemi

Hırvatistan vizelerine sahip olmak için belirlenen ücreti başvuru öncesinde yatırmak gerekir. Bu ücretlerin vize türüne göre değişiklik göstermesi mümkündür. Hırvatistan vizeleri için belirlenen harç ücreti 60 Euro’dur. Ancak vize merkezlerinin veya vize danışmanlık merkezlerinin tercih edilmesi durumunda bu ücret 115 Euro’ya kadar çıkmaktadır.

Hırvatistan Vize Randevusuna Katılma İşlemi

Vize başvurularını konsolosluklar ve büyükelçiliklerde gerçekleştirmek isteyenler aldıkları randevuya zamanında katılmak zorundadır. Verilen saatin geçmesi durumunda randevu iptal edilir ve tekrar vize randevusu alınması gerekir. Zamanında randevuya katılan kişiler vize görevlileriyle görüşürler. Bu görüşme esnasında kendilerine seyahatlerine ve hayatlarına dair sorulan sorulara cevap verirler. Bu sorular sayesinde vize için uygun olup olmadıkları anlaşılabileceğinden cevapların doğru verilmesine dikkat edilmesi gereklidir. Ayrıca bu randevu esnasında Hırvatistan vizeleri için hazırlanan belgeler teslim edilir.

Vize İçin Parmak İzi Verme İşlemi

Hırvatistan’a girişi sağlayacak turistik, ticari ve diğer vize türlerini alabilmek için başvuru yapan kişilerin Hırvatistan vize işlemleri arasında olan parmak izi verme işlemini yapma şartı vardır. Parmak izi konsolosluklarda verilebilir. İşlemlerini vize merkezi veya acentelerinden tamamlayan kişilerin konsolosluklara giderek parmak izlerini mutlaka vermeleri gerekir. Aksi durumda vize alma hakkını kazanamamaları mümkündür.

Hırvatistan Çalışma Şartları: İş Fırsatları ve Yaşam Kalitesi

Hırvatistan, Avrupa Birliği’nin popüler üyelerinden biri olarak, hem yerel hem de yabancı işçilere çeşitli çalışma fırsatları sunmaktadır. Bu yazımızda Hırvatistan çalışma şartları, iş olanakları ve yaşam kalitesine dair bilgiler sunacağız.

1. İş Piyasası ve İş Olanakları

Hırvatistan iş piyasası, turizm, hizmet sektörü, enerji ve tarım gibi çeşitli sektörlerde fırsatlar sunar. Özellikle yaz aylarında turizm sektöründe geçici iş imkanları bulunmaktadır. Ayrıca, teknoloji ve bilişim alanında da sürekli gelişen iş fırsatları mevcuttur.

2. Çalışma Saatleri ve Tatil Hakları

Hırvatistan’da çalışma saatleri genellikle haftada 40 saat olup, bu süre 5 gün üzerinden dağıtılır. Çalışanlar, yılda en az 20 gün ücretli izin hakkına sahiptirler. Ayrıca, ülkede 13 adet resmi tatil günü bulunmaktadır.

3. Ücretler ve Maaşlar

Hırvatistan’da asgari ücret, hükümet tarafından belirlenir ve düzenli olarak güncellenir. Ücretler, işveren ve çalışan arasındaki anlaşmaya bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, ücretler iş deneyimi, eğitim düzeyi ve sektöre bağlı olarak farklılık gösterir.

4. İş ve Yaşam Dengesi

Hırvatistan, iş ve yaşam dengesi açısından Avrupa ortalamasına yakın bir konumdadır. Çalışanlar için esnek çalışma saatleri ve home office imkanları sunan şirketler bulunmaktadır. Ayrıca, ülkenin güzel doğası ve kültürel zenginlikleri, yaşam kalitesini artıran önemli faktörlerdendir.

5. İş Güvencesi ve Sosyal Güvenlik

Hırvatistan, Avrupa Birliği üyesi olarak, çalışanların iş güvencesi ve sosyal güvenlik haklarını koruyan yasaları benimsemiştir. İşten çıkarılma durumunda, çalışanlara işsizlik maaşı ve diğer sosyal yardımlar sağlanır.

Hırvatistan Vize Evrakları

Her duruma göre değişmekle birlikte Hırvatistan vize evrakları genel anlamda bazı temel olan evrakların bir araya getirilmesi ile birlikte alınır.

Bunların başında gelen Hırvatistan vize evrakları şunlardır:

  • En az 6 ay geçerli olan bir pasaport
  • Pasaportun fotokopisi veya eski Schengen vizelerinin fotokopisi
  • Vize için başvuru formu
  • Ziyareti açıklayan dilekçe
  • Kimlik fotokopisi
  • 2 adet vize için geçerli resim
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Uçak ve konaklama detayları
  • Seyahat masraflarını karşılayabilecek mali doküman
  • Sigorta
  • Mesleğe dair belge

Bunların dışında ek şekilde belge istenmesi ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. Bu ihtimale göre hareket ederek ve seyahat tarihi gözden geçirerek başvuruda bulunmak gerekmektedir. Aksi durumda konsolosluk vize konusunda sorumluluk kabul etmeyecektir.

Hırvatistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ziyaret planı olanların Hırvatistan vizesi için gerekli evraklar listesi kadar bir başka konuyu daha araştırması önerilir. Vize uygulaması gereği ülkeye giriş için yeşil pasaport harici Türk vatandaşlarının vize alması zorunludur. Bunun yanında geçerli Schengen vizesi olanların ise süresinin yeterli ve vizesinin çok girişli olması istenir. Aksi durumda Hırvatistan konsolosluğu üzerinden yapılan işlemlere bağlı kalarak vize almak için harekete geçilmelidir.

Hırvatistan birçok nedenden dolayı sayısız insanın merak ettiği ülkelerden bir tanesidir. Bunun için de vize konusunda nasıl bir yol izlediği sıkça merak edilir.

Talep Edilen Hırvatistan Vizesi Gerekli Evraklar Eksik Olursa Ne Olur?

Hırvatistan vizesi gerekli evraklar listesinde eksiklik olmaması sürecin kısalması ve ek evrak istenmemesi açısından oldukça önemlidir. Konsolosluk vize konusunda istediği evraklarda ülkede kalıcı olunmayacağı ve güvenlikle alakalı sorun çıkarılmayacağını görmek ister. Bunun dışında geri gelineceğinden de emin olmaya çalışır. Evrakların eksik olması konsolosluktan evrakların kabul edilmemesine veya daha sonrasında evrak talep edilmesine neden olabilir. Olumsuz bir imaj oluşturması da kaçınılmaz bir durum olacağından dolayı gerekli evraklar eksik olmamalıdır. Seyahat için vize talebinin red alması aynı zamanda mali sorunların oluşması anlamına da gelir. Dikkatli olmak seyahat açısından son derece önemlidir.

Call Now ButtonHemen Ara