İçindekiler

Avrupa’nın en büyük limanlarına ev sahipliği ediyor olan Hollanda’ya, iş, gezi, eğitim ve aile ziyareti gibi sebeplerden dolayı gitmek isteyenler Hollanda vize başvurusu yapmalıdırlar. Yapılan başvurusu sonucunda alınan onay sayesinde vizeyle birlikte ülkeye giriş yapılabilir. Ancak vize muafiyeti ile bulunulan ülkelerin vatandaşı olanlar ve ülke tarafından belirlenen vize muafiyeti şartlarını taşıyan kişilerin Hollanda vize başvurusu yapmalarına gerek kalmaz.

Hollanda Vizesi Başvuru İşlemleri

Hollanda vizesi başvuru işlemleri illerde bulunan Hollanda Konsoloslukları aracılığıyla yapılır. Ayrıca konsoloslukların kısa süreli vizeler ve Schengen vizesi belirlemiş olduğu vize merkezleri varsa bu merkezler üzerinden de başvurunun yapılması mümkündür. Ancak başvurunun kabul edilip onaylanması yetkisi sadece konsolosluklara aittir.

Hollanda vizesi başvuru işlemlerinde tamamlanması gereken adımlar şunlardır;

  • Seyahat amacının belirlenmesi (Bu aşamada hangi sebeplerle Hollanda’ya seyahat edileceği belirlenir. Sonrasında vize türü seçimi yapılır.)
  • Vize için gerekli olan evrakların hazırlanması (Belgelerin hazırlanması aşamasında gerçek belgeler tercih edilmeli ve tüm belgeler birbiriyle uyumlu olmalıdır.)
  • Hollanda vizesine başvuru için gerekli formun online olarak doldurulması (Formun Türkçe, İngilizce, Hollandaca ve Dutch’ca doldurulması mümkündür. Formun boş seçenek bırakılmadan doldurulması ve çıktısının alınması gerekir.)
  • Vize randevusunun alınması (Hollanda Konsolosluğu’ndan online randevu alınır.)
  • Vize randevusuna gidilmesi (Verilen tarih ve saati aksatılmaksızın vize randevusuna gidilmelidir.)
  • Randevu günü vize evraklarının teslim edilmesi (Görüşme yapılırken vize evrakları teslim edilebilir.)
  • Biyometrik bilgilerin verilmesi (Randevu günü parmak izi verilmesi gerekir.)

Bu aşamalar eksiksiz bir şekilde tamamlandığında konsolosluk tarafından başvuru işleme alınır ve değerlendirme aşaması başlar. Yaklaşık 15 gün süren bu değerlendirme aşaması sonrasında pasaport üzerine vize uygulanır. Son aşamada da vize verilen pasaport kargo aracılığıyla gönderilir.

Hollanda Vizesi Başvuru Evrakları

Hollanda Konsolosluğu’na Hollanda vize başvuru işleminin yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan evrakların önceden hazırlanması gerekir. Böylelikle randevu gününe yetiştirilen evraklar randevu gününde teslim edilerek işlemlerin başlaması sağlanabilir.

Hollanda vizesinin alınabilmesi için randevu günü konsolosluğa verilmesi gereken evraklar şunlardır;

  • Geçerli pasaport: Pasaportun en fazla 10 yıl önce alınmış olması ve geçerlilik tarihinin Hollanda ziyaretinin bitmesinden sonraki 3 ay daha devam etmesi gerekir. Bunun yanı sıra pasaportta yıpranma ve yırtılma gibi zararların bulunmaması ve vize için kullanılmaya uygun olan 2 sayfasının boş olması şarttır. Bu şartların uymaması durumunda vizeden önce pasaport işlemleri yapılmalıdır.
  • Vize başvuru formu: Vize başvuru formunun online veya el yazısıyla doldurulması mümkündür. Online olarak doldurulması durumunda çıktısı alınarak imzalanmalıdır. Vize alacak kişinin 18 yaşından küçük olması durumunda form ebeveyni tarafından imzalanmalıdır.
  • Fotoğraf: Vize için kullanılacak fotoğraf biyometrik olmalıdır. Ayrıca fotoğraf 3,5×4,5cm ebatlarında olmalı ve arka fonu ise beyaz renkte olmalıdır. Bunun dışında ise 2 adet verilmesi gereken bu fotoğraflar en fazla 6 ay önce çekilmiş olmalıdır.
  • Uçak rezervasyonu: Uçak biletinin Hollanda’ya gidiş ve dönüş tarihini gösterir şekilde rezervasyonunun yapılmış olması gerekir. Uçak biletinin alınması zorunluluğu yoktur.
  • Seyahat sağlık sigortası: Seyahat sağlık sigortası seyahat süresini ve seyahatin bitiminden sonraki bir gün daha geçerli olacak şekilde hazırlanmalıdır. Bu sigortanın teminatı en az 30000€ olmalıdır. Ayrıca tüm Schengen bölgesinde geçerli olmalıdır.
  • Otel rezervasyonu: Vize alınması durumunda Hollanda’da hangi otelde kalınacağı, otele giriş ve çıkış tarih bilgileri otel rezervasyonu belgesinde yer alır.
  • Pasaport fotokopisi: Sahip olunan pasaportun işlem görmüş sayfalarının ve resim bulunan sayfasının fotokopileri belgeler arasına eklenmelidir.
  • Banka hesap bilgileri: Başvuruda bulunan kişinin maddi durumunu kanıtlayacak banka hesap dökümleri (3 aylık) sunulmalıdır. Ayrıca varsa ev tapu belgesi, araç ruhsat belgesi ve kira gelir belgeleri sunulmalıdır. Bu sayede geri dönüşün yapılacağı gösterilebilir.
  • Maaş bordrosu: Maaş bordrosu son 3 ay içinde alınan maaşları içermelidir. Böylelikle başvuruda bulunan kişinin bir işi olduğu anlaşılabilir.
  • Çalışan başvurusunda: Hollanda’ya gitmek isteyen kişinin çalışan olması durumunda işveren izin belgesi ile SGK işe giriş belgelerinin sunulması gerekir. Bu belgelerin onaylı olması gerekmektedir.
  • İş yeri sahibinin başvurusunda: İş yeri bulunan kişiler vize almak istiyorlarsa ticaret gazetesi kaydı, meslek odası sicil kaydı ve vergi levhası sunmalıdırlar.
  • Öğrenci başvurusunda: Öğrenim gören kişiler Hollanda’ya gitmek için vize başvurusunda bulundularsa öğrenci olduklarına dair okullarından verilen belgeyi sunmalıdır. Bu belge yanı sıra okulun izni de gereklidir.
  • Emekli başvurusunda: Emekli olan kişiler emeklilik belgelerini veya emekli maaş bilgilerini paylaşabilirler.
  • Çalışmayan başvurusunda: Vize başvurusunda bulunan kişinin işsiz olması durumunda ülkede kalış masraflarını kim karşılayacaksa ona dair bilgi ve belgeleri sunması gerekir. Bu kişi sponsor olarak kabul edilir.
  • Kamu görevlisi başvurusunda: Kamu görevlisi olarak çalışan kişilerin başvuru esnasında çalıştıkları kurum tarafından izin verildiğine ve kamu personeli olduğunu belirten belgeyi sunması gerekir.
  • Çiftçi başvurusunda: Vize almak isteyen kişi çiftçiyse ekili toprakların tapu kayıtları ve Ziraat Odası’nda kaydı bulunduğuna dair belgeleri sunmalıdır.

Belgelerin dışında vize türüne bağlı olarak sponsorluk belgeleri ve Hollanda’ya davet edildiklerini gösteren davet mektuplarının teslim edilmesi gereklidir. Bunlar dışında konsoloslukların başvuru sahibinin özelliklerine göre ek belge talep etme hakkı vardır.

Hollanda Vizesi Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Vize başvurusu Hollanda ülkesine gitmek isteyenler için zamanında sonuçlanması gereken bir işlemdir. Bunun içinde başvuruda bulunan kişiler merakla sürenin dolmasını beklerler. Hollanda vizesi için sonuçlanma süresi 7-15 iş günüdür. Bu süre araya resmi tatillerin girmesi durumunda daha uzun olabilmektedir. Ayrıca illerde bulunan konsoloslukların yoğunluk durumlarına göre sonuç alınması 15 günden daha fazla uzayabilmektedir. Bu nedenlerden ötürü Hollanda’ya gitmek isteyenlerin planladıkları seyahat tarihinden en az 30 gün öncesinde vize için başvurularını tamamlamaları önerilir.

Hollanda Vizesi Başvuru Ücretleri Ne Kadardır?

Hollanda için vize başvurusu ücretleri başvuru yapan kişinin yaşına göre değişiklik gösterir. 12 yaşından büyük olan kişilerin yaptıkları vize başvurularından ödeyecekleri harç bedeli 80 Euro’dur. Başvuru yapan kişinin 6-12 yaş aralığında olması durumunda ödenecek vize ücreti 40 Euro olurken 6 yaşından küçük olanlar için vize ücreti talep edilmemektedir. Bu ücretler dışında başvuru sahipleri vize harç ücretlerinin yanı sıra hizmet bedeli ödemesi yaparlar. Bu ücretlerin başvuru için vize merkezi tercih edilmesi durumunda daha fazla olması mümkündür.

Hollanda Vizesinden Muaf Olunabilir Mi?

Hollanda vizesinden muaf olmak mümkündür. Muafiyetliğin sağlanabilmesi için başvuruda bulunan kişilerin gri, kırmızı, siyah ya da yeşil pasaporta sahip olmaları gerekir. Bu pasaportların sahipleri 90 gün boyunca Hollanda’da vizesiz kalabilirler (180 gün içinde). Eğer vize başvuru sahipleri bordo pasaporta sahipse mutlaka vize almaları gerekir.

Hollanda Schengen üyesi olan ülkelerden birisidir. Bu sebeple Schengen vizesi ile ülkeye gitmek mümkündür. Schengen vizesine sahip olan kişilerin bu vizeden yararlanarak ek vizeye gerek kalmadan ülkeye girmeleri mümkündür. Ancak bu vizeye sahip olan kişilerin Hollanda’ya giriş yapabilmeleri için seyahatlerine vizede belirtilen ülkeden başlamaları gerekir.

Schegen vizesi sayesinde vize muafiyeti kazanan ülkeler şunlardır;

  • Amerika Birleşik Devletleri, Barbados, Dominik
  • Grenada, Meksika, Kolombiya, Seyşeller, Andora
  • Moldova, Sırbistan, Grenadinler, Singapur, Guatemala
  • Antiguo ve Barbuda, Monako, Güney Kore, İsrail
  • Mikronezya, Solomon Adaları, Şili, Arjantin, Palau
  • Gürcistan, Timor Leste, Arnavutluk, Bosna Hersek
  • Bahamalar, Honduras, Brunei Darüsselam, Kanada
  • Avustralya, Brezilya, Kosta Rika, Kitts ve Nevis, Peru
  • El Salvador, Nikaragua, Japonya, Malezya, Karadağ
  • Birleşik Arap Emirlikleri, Kiribati, Samoa, Panama,
  • Makedonya Cumhuriyeti, San Marino, Paraguay
  • Tonga, Marşal Adaları, Santa Santa Luçiya, Tuvalu
  • Morityus, Venezüella, Santa Vincent, Uruguay, Vatikan
  • Sırbistan, Yeni Zelanda, Trinidad ve Tobago, Ukrayna

Bu ülkelerden birisinden gelen kişilerin Hollanda’ya vizesiz giriş yapmaları mümkündür.

Hollanda Vizesi Başvurusu İçin Şahsen Yapılma Zorunluluğu Var Mı?

Hollanda vizesine başvuruların şahsen yapılması zorunluluğu geçmişte yokken günümüzde zorunlu hale gelmiştir. Çünkü vize başvuru işlemlerinde parmak izi verme zorunluluğu getirilmiştir. Bu sebeple geçmişte vize işlemleri için parmak izi vermemiş olan kişilerin konsolosluklara vize randevu gününde gittiklerinde parmak izlerini vermeleri gerekir. Bu sayede vize başvurusunun işleme alınması mümkün olur. Ancak 12 yaşından küçük olan çocuklarda parmak izi verme zorunluluğu yoktur.

Hollanda İçin Alınabilecek Vizeler Nelerdir?

Hollanda için vize almak istenildiğinde hiçbir işleme başlamadan önce seyahat amacının belirlenmesi gerekir. Bu amaç belirlendikten sonra vize çeşidi kolay bir şekilde belirlenebilir. Çünkü Hollanda vizelerinde amaca uygun çeşitler vardır. Vize çeşitlerini 10 farklı türde incelemek mümkündür. Bunlar; transit, şoför, aile-akraba-arkadaş ziyaret, turist, ticari, denizci, Antiler, Schengen, kısa süreli öğrenim, uzun süreli öğrenim ve yerleşim vizeleridir. Vize türünün belirlenmesi sonrasında uygulanan prosedürlere uygun hareket etmek gerekir.

Hollanda Vizesi Başvurusu Reddedilirse Ücret İadesi Mümkün Mü?

Dünya genelinde yapılan vize başvurularının reddedilmesi durumumda vize ve işlem ücretlerinin iadesi söz konusu değildir. Bu nedenle Hollanda vize başvurusu reddedildiğinde de ücret iadesi yapılmaz. Vize alma istekleri iptal edilen kişilerin işlemleri yenilemek istemeleri durumunda tüm ücretleri yeniden ödemeleri gerekir.

gesini de ibraz etmelidir.

Call Now ButtonHemen Ara