İçindekiler

Ukrayna’ya gitmek istenildiği takdirde eğer seyahat süresi 90 günün üzerindeyse Ukrayna vizesi işlemleri yapılmalıdır. Aksi takdirde Ukrayna’ya gitmek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden Ukrayna vizesi işlemlerini yapmalı ve ülkeye öyle giriş yapılmalıdır. 90 günlük süre üstünde vize istenmesi de Türk vatandaşları için geçerlidir. Türk vatandaşları bu sürenin altında çipli kimlik kartları ile pasaport olmadan da Ukrayna’ya gidebilirler.

Ukrayna vizesi almak istenildiğinde bu vizenin çeşitli türleri bulunmaktadır. Bu yüzden hangi vize türünün alınacağının da belirlenmesi gerekir. Her vize türünün uzunluğu ve alma sebepleri bir değildir. Bundan dolayı Ukrayna vizesi almaya karar verildiği takdirde amacın ne olduğunu doğru şekilde belirlemek gerekir. Ne kadar uzun süreyle Ukrayna’da kalınacak? Gibi sorulara cevap vermek gerekmektedir. Böylece hangi vizenin alınacağına karar verilebilir.

Vize almaya karar verildi ve vizenin ne için alınacağı da artık belirlendiyse, bundan sonra yapılması gereken şey ise gereken belgeleri tamamlamak olacaktır. Ukrayna vizesi almaya karar verildiğinde bunun için belirli bir parada ayırmak gerekecektir. Tabii ki bazı durumlarda muafiyet durumu vardır ve herkes bu ücretleri ödememektedir. Eğer sadece başvuru sahibi için değil farklı kişiler için de vize alınacaksa vize almak istenilen kişiler bu ayrıcalıklara sahip olabilir. Bütün bunları ayrı ayrı belirteceğiz, böylece hangi vizeyi almak gerektiği ve muafiyete dahil olup olunmadığını anlaşılabilecek.

Kaç Tür Ukrayna Vizesi Vardır?

Ukrayna’ya vize alarak gitmek isteniyorsa bunun için seçilebilecek 3 tip vize bulunmaktadır. Bu 3 tip vizeden herhangi bir tanesi seçilebilir.

Ukrayna vizesi türleri B,C ve D olmak üzere 3’e ayrılmaktadır;

  • B Tipi Vize (Transit): Eğer transit geçiş yaparken Ukrayna sınırları içerisinden geçilecekse alınması gereken vizedir. Bu vizeyi başvuru sahibi kendi için de birden fazla giriş için de çıkarabilir. Vize Ukrayna üzerinden farklı bir ülkeye ulaşabilmek için verilmektedir. Normal şartlarda en çok 5 güne kadar verilir, gerekli belgeler sunulursa 1 yıla kadar da verilebilmektedir.
  • C Tipi Vize (Kısa Dönem): En fazla 5 yıl süreliğine geçerliliğini koruyan bir kısa dönem vizesidir. Bu vize 180 günlük süre içerisinde en fazla 90 gün boyunca Ukrayna topraklarında kalmayı sağlayacak bir vizedir. Sadece başvuru sahibi kendi için alabileceği gibi çoklu olarak da vize talep edilebilir.
  • D Tipi Vize (Uzun Dönem): Uzun dönem vizesi olduğu için Ukrayna topraklarında uzun bir süre kalınacaksa alınması gereken vize türü olmaktadır. Bu vize türüne 90 gün üstünde Ukrayna’da kalınacaksa ihtiyaç vardır. Çoklu giriş iznine sahip olan bir vizedir.

Ukrayna topraklarında ne kadar süreyle kalınacağına göre içlerinden bir vizeyi seçebilirsiniz. 90 günden az süreyle kalınacaksa C tipi vize, 90 günden fazla kalınacaksa D tipi vize uygun olacaktır.

Ukrayna Vizesi İçin Davetiye Mektubu Nasıl Alınır?

Yurt dışına gitmek isteniyorsa bunu yapmanın bir yolu da davetiye mektubu almaktan geçer. Ukrayna’ya gitmek istenildiğinde de bu yapılabilir. Ukrayna için vize davetiye mektubu almak istenirse bunun için başvuru sahibi oradaki bir firma veya tanıdığından yardım isteyebilir. Davetiye mektubu hangi amaçla gidiliyorsa o amaca uygun şekilde talep edilebilir.

Eğer Ukrayna’ya iş için gidiliyorsa, gidilecek şirket davetiye mektubu yazabilir. Bir hastanede tedavi almak için gidiliyorsa bu mektubu hastane yazabilir. Gidiş amacı tamamıyla seyahat amacıyla ise bu durumda seyahat amacıyla anlaşılan turizm acentesinden alınan dekont işe yarayacaktır.

ukrayna bayrağı

Ukrayna Vizesi Başvurusunda Gereken Belgeler Nelerdir?

Ukrayna vize alımı yapılmak istenildiği takdirde bazı belgelere de ihtiyaç duyulacaktır. Bu belgeler kolayca ulaşabilecek belgelerdir. Almak istenilen belgeye göre gerekenler değiştiği için B tipi ve C tipi belgenin gerektirdiği belgeleri ayrı ayrı ele almak gerekmektedir.

C Tipi Belge İçin Gereken Belgeler;

  • Türkiye Cumhuriyeti çipli kimlik kartı veya pasaporta ihtiyaç vardır
  • Ukrayna için gidiş ve dönüş biletleri alınmış olmalıdır
  • Ne için Ukrayna’ya gidileceği belgeyle gösterilmelidir. Örneğin; Hastaneye mi gidiliyor, yoksa seyahate mi? Buna dair belge alınmalıdır.

Başta Türk vatandaşlarının 90 güne kadar olan Ukrayna seyahatleri için ekstra bir şeye gerek olmadığını söylemiştik. Bu yüzden bu belgeyi almak için ekstra olarak bunlar yeterli olmaktadır.

D Tipi Belge Almak İçin Gerekenler Nelerdir?

C tipi belge almak oldukça basittir çünkü Türk vatandaşlarına bu konuda kolaylık sağlanmaktadır. D tipi belge içinse daha çok belgeye ihtiyaç duyulacaktır.

D tipi belge almak için sahip olunması gerekenler;

  • Çıkarılma tarihi 10 yılı geçmemiş ve boş iki sayfası bulunan pasaport gereklidir.
  • Son 2 aya ait banka dökümü istenmektedir, maddi durumun yeterliliğine bakılır.
  • Biyometrik fotoğraf olmalıdır, ölçüleri de 3,5×4,5 boyutlarında olmalı.
  • Kalınacak otel, alınan uçak biletlerine dair dokümanlar.
  • Seyahat için gerekli sağlık sigortası
  • Vize için gerekli harç ücreti ödenmeli ve dekontu alınmalıdır
  • Seyahatin amacı ve ne kadar kalınacağını anlatan bir belge gereklidir. Bu belirtildiği gibi hastaneye gidiliyorsa hastane, iş için gidiliyorsa şirket yardımcı olabilir.

Bu belgelerle birlikte konsolosluğa Ukrayna vize başvurusu yapılabilir ve D tipi belge alınabilir. D tipi belgeyle de Ukrayna sınırları içerisinde 90 gün üzerinde kalma hakkı edinmiş olunur.

Ukrayna Vizesi İçin Başvuru Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ukrayna vizesi almak için başvuru yapılıyorsa bazı detaylara dikkat etmek gerekmektedir. Öncelikle vize başvurusu 3 ay kadar erken yapılabilir. Bundan erken vize başvurusu yapılamaz. Vize formunu doldururken hiçbir hata yapılmadığına ve eksik bırakılmadığına emin olunmalıdır. D tipi belge almak için gerekenlerde de belirtildiği gibi pasaportun tarihi 10 yılı geçmemiş olmalıdır. Bu çoğu zaman dikkat edilmeyen, unutulan bir detaydır.

Ukrayna Vizesi Ücretleri Ne Kadardır?

Ukrayna vize ücreti için ödenecek tutar almak istenilen belge ve ne kadar hızlı almak istenildiğine göre değişiklik göstermektedir. Eğer kısa dönem için yani C tipi vize almak istenirse 65 dolar ücret ödenmelidir. Bu tüm girişler için (tekli, ikili, çoklu) geçerlidir. 6 iş gününden kısa sürede almak istenirse ücret 130 dolara çıkmaktadır.

Uzun dönem yani D tipi belge içinse ücret 10 iş günü içinde olduğu takdirde 85 dolar 5 iş günü içindeyse 170 dolar olmaktadır.

Ukrayna Vizesi Alırken Kimler Ücretten Muaf Olmaktadır?

Ukrayna vizesi alırken bazı kişilerin ücret ödemesi gerekmemektedir. Başvuru sahibi bu kişiler arasındaysa veya vize alınacak diğer kişiler bu kişiler arasındaysa ücret ödemeye gerek kalmayabilir.

Vize ücretinden muaf sayılan kişiler;

  • İş amacıyla Ukrayna’ya giden kişiler
  • Diplomatik bir amaç taşıyarak Ukrayna’ya giden kişi ve onun ailesi
  • 6 yaşın altındaki çocuklar
  • Ukrayna tarafından davet edildiği takdirde yabancı devletlerin askeri temsilcileri
  • Yabancı ülkeler tarafından Ukrayna’ya giriş yapacak olan kurtarma ekipleri

Maddeler arasında yer alan kişiler vize ücretinden muaf sayılmaktadır. Bu kişiler Ukrayna vizesi için herhangi bir ücret ödemek zorunda değillerdir.

Ukrayna ile Türkiye arasında yapılan ve 1 Ağustos 2012 tarihinde uygulamaya giren anlaşmaya göre Ukrayna vize başvurusu istememektedir. Türk vatandaşları vize olmaksızın pasaport veya fotoğraflı ve çipli yeni kimlik kartıyla ülkeye giriş yapabilmektedirler.

Ukrayna Vizesi Başvurusu Yapmadan Giriş Şartları Nelerdir?

İki ülke arasındaki anlaşmaya istinaden 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla ülkeye giriş yapılabilir. Ülkeye giriş esnasında havaalanında dönüş bileti ve kalınacak otelin ibrazı zorunludur. Ayrıca kaç gün kalınacak ise günlük 20 dolardan hesaplanarak kalınacak gün kadar doların fiziken mevcut bulunması ve havaalanı polisine ibrazı gerekmektedir. Gerekli şartlar sağlanmadığı takdirde havaalanı polisinin kişiyi deport ederek ülkeye girişine izin vermeme yetkisi bulunmaktadır.

Ukrayna Vizesi Başvuru Şartları Nelerdir?

Ukrayna vize başvuru işlemi için;

  • Ukrayna vize başvuruları en erken 3 ay önce yapılabilmektedir.
  • Başvuru formu Türkçe ya da İngilizce dillerinde eksiksiz ve hatasız doldurulmuş olmalıdır.
  • Başvuru esnasında ibraz edilen pasaportlar yıpranmamış olmalı ve 10 yıllık süreyi aşmamış olmalıdır.
  • Konsolosluğun talep ettiği bilgiler doğru ve tutarlı olmalıdır.

Ukrayna Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  • 10 yılı geçmemiş ve başvuru tarihinden itibaren 3 ay daha geçerliliği olan en az 2 sayfası boş pasaport
  • Ukrayna vize başvuru formu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Biyometrik fotoğraf
  • Son 2 aylık banka dökümü
  • Gidiş-dönüş uçak bileti ve otel rezervasyon belgesi
  • Vize harç ücreti dekontu
  • Davet mektubu
  • Maaş bordrosu ve SGK giriş belgesi
  • Faaliyet belgesi ve imza sirküleri

Var ise tapu, kira kontratı, araç ruhsatı

Ukrayna Ne Zaman Vize İstiyor?

Seyahatin turistik amaçlı olmayıp turizm, ticaret veya eğitim amaçlı olması durumunda ülke vize istemektedir.

Ukrayna Vize Türleri Nelerdir?

Ukrayna vize türleri B tipi transit vize, C tipi kısa süreli vize ve D tipi uzun süreli vize olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Ukrayna’da kısa ve uzun dönemli vizeler olmak üzere vize türleri ayrılmaktadır. Kısa süreli vizeler transit, turistik, ziyaret, ticaret, tedavi ve staj vizeleridir. Uzun süreli vizeler ise aile birleşimi, çalışma ve eğitim vizesidir.

B Tipi Transit Vize

En fazla 5 gün için verilir. Gerekli belgeler sunulduğunda istisnai olarak 1 yıla kadar da alınabilmektedir. Ukrayna üzerinden başka ülkelere geçiş için kullanılmaktadır. Tekli geçiş veya çoklu geçiş olarak kullanılabilir. Transit vize için bazı kriterler mevcuttur. Seyahat sırasında geçiş yapılacak üçüncü ülkeye ait vize, geçiş yapılacak üçüncü ülke vize istemiyor ise resmi bir belge ibraz edilmelidir.

C Tipi Kısa Süreli Vize

Geçerlilik süresi en fazla 5 yıldır. Tek, çift ya da çoklu giriş hakkı tanır. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla turistik gezinin yanı sıra ticari faaliyet, staj, tıbbi tedavi, aile ziyareti ve farklı sebeplerden ötürü alınabilmektedir. Kısa süreli vizelerde seyahat amacına uygun tıbbi tedavi için hastane belgesi, aile ziyareti için davet mektubu gibi belgeler talep edilmektedir.

D Tipi Uzun Süreli Vize

D tipi uzun süreli vize oturma izni olarak da bilinir. Kişiye en az 90 gün kalma olanağı sağlar. 16 farklı çeşidi bulunmakla beraber genelde aile birleşimi, uzun dönem eğitim ve ticari faaliyetler için alınmaktadır.

Ukrayna vize başvurusu için yapılması gerekenlerde bizden danışmanlık hizmeti alabilir ve vize başvurusu için doğru adımlar atabilirsiniz.

Türkiye’den Ukrayna’ya yapılacak olan seyahatlerde Türk vatandaşlarının ilk yapmaları gereken hiç kuşkusuz Ukrayna vize randevu alımıdır. Vize randevusu alınmadan ülkenin konsolosluğuna yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu nedenle Ukrayna vizesi için mutlaka konsolosluklara şahsen gelerek ya da vize merkezleri aracılığıyla randevu alınmalıdır. Ne kadar erken randevu alınırsa kişi için o kadar faydalı olacaktır. Konsolosluklarda belirli dönemlerde yoğunluklar yaşanabilir ve seyahat planı değiştirilmek zorunda kalınabilir. Bu durumlarla karşılaşmamak için erkenden Ukrayna vize randevu alım işlemini yapmak önemlidir.

Seyahat İçin Ukrayna Vizesi Randevusu İle Vize Alınmalı mı?

Ülkemizden Ukrayna’ya seyahat edilmek istendiğinde Ukrayna vize randevusu oluşturmak gerekmektedir. Bu vize randevusu olmadan hiçbir şekilde vize işlemleri yapılmamaktadır. Ukrayna seyahati eğer 90 günle sınırlı olacaksa bunun için vize almaya gerek yoktur. Fakat 90 günü aşan seyahat süreleri için mutlaka vize alınmalıdır. Ayrıca seyahatin amacına uygun vize alınması gereklidir. İş ya da turistik amaçlı yapılan gezilerde alınması gerekli olan vizeler farklıdır. Bu ülkeye uzun süreli vize başvurusu yapmak için kişilerin vize merkezleriyle ya da ülkenin konsolosluklarına şahsen müracaat etmeleri gereklidir. Ayrıca vize başvurularını kendi adına vize merkezinin yürütmesini isteyen kişiler bu merkezdeki yetkili kişilere noter huzurunda vekaletname vermelidirler.

Ukrayna Vizesi Randevusu Sonrasında Vize Kaç Günde Çıkar?

Ukrayna vizesi her ülkenin vatandaşlarına göre farklılık göstermektedir. D tipi Ukrayna vizesi Türk vatandaşları için evraklarda herhangi bir sıkıntı olmaması halinde ortalama 15, 20 gün içinde olumlu sonuçlanmaktadır. Eğer ki Ukrayna vizesi için ekspres başvuru yapılmış ise 3 gün içinde Ukrayna vizesine sahip olunabilir. Elbette bu ekspres hizmet için vize harcından farklı olarak ek ücret ödemek gerekmektedir.

Ukrayna Vizesi Ücretleri

Ukrayna vize ücretleri her yıl değişmektedir. Güncel fiyat bilgisine vize merkezlerinden kolaylıkla ulaşılabilir. Her ülkenin vatandaşına göre vize ücreti değişmekte olup, aynı zamanda 6 yaşından küçük çocuklar için bu ücret alınmamaktadır.

Vize İçin Gerekli Evraklar

Ukrayna vizesi için gerekli evraklar şöyledir:

  • Pasaport
  • 2 adet fotoğraf
  • Konaklama ve uçak rezervasyon belgeleri
  • Banka hesap dökümü
  • Sağlık sigortası

Kişinin statüsüne göre farklı evraklar istenmektedir.

Ukrayna vize randevu işlemleriniz için Dijital Vize olarak her zaman yanınızdayız.

İki ülke arasında 1 Ağustos 2012 tarihinde yapılan anlaşmaya göre hangi pasaport türüne sahip olursa olsun vatandaşlar 90 günü geçmeyecek seyahatlerde vizeden muaf tutulur. Bu nedenle de ülkeye seyahat edecek kişilerin Ukrayna vize işlemleri yapmasına gerek yoktur. Fakat 90 günden uzun sürecek olan seyahatler de tüm pasaport sahiplerinin vizeye başvurması gerekir.

Ukrayna Vizesi İşlemleri Arasında Olan Başvuru İçin İstenilen Belgeler

Uzun süreli yapılacak seyahatler için ülkeye gidiş nedeni belirlendikten sonra uygun olan vize türüne başvuru yapılır. Her vize türüne göre farklı belgeler istenebilir.

Genel olarak istenilen belgeler;

  • Pasaport (en az 6 ay daha geçerliliği olmalı ve en az 2 sayfası boş olmalı)
  • Vize başvuru formu (İngilizce ya da Türkçe olarak eksiksiz bir şekilde doldurulmalı)
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat bilgilerini içeren belgeler (ulaşım ve konaklama belgeleri)
  • Banka hesap dökümü (bankadan alınmış ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır)
  • Seyahat sağlık sigortası (en az 30.000 Euro teminatlı)
  • Dilekçe (seyahat amacını açık bir şekilde anlatmalıdır)
  • Vize için gerekli harç ücretinin yatırıldığını gösteren dekont
  • Maddi durumu kanıtlar belgelerdir. (taşınmaz tapuları ve araç ruhsatı gibi)

Ukrayna Vize İşlemleri İle Başvuru Nasıl Yapılır?

Gerekli tüm belgeler temin edildikten sonra Ukrayna Konsolosluğu’na başvuruda bulunulur. Ayrıca ilgili makamların yetki verdiği başvuru merkezleri aracılığıyla da başvuru yapılabilir.

Ukrayna Vize İşlemleri Ücreti

Ukrayna vize başvurularında vize ücreti olarak 65 USD almaktadır. Hızlı vize işlemi için yapılan başvurularda bu ücretin iki katı kadar bir ücret talebinde bulunur.

Ukrayna Vize İşlemleri İle Vize Kaç Günde Çıkar?

Ukrayna vize işlemleri için gerekli evraklar tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlandıktan sonra 10 iş günü içinde sonuçlanır. Herhangi bir aksaklık yaşanmaması için planlanan seyahat tarihinden en az 1 ay önce vize başvurusunun yapılması gerekir. Kişiler konsolosluğun sağladığı hızlı vize başvurusunda da bulunulabilir. Bu şekilde yapılan başvurularda Ukrayna vize işlemleri 5 gün içinde sonuçlanır.

Ukrayna’ya yapılacak turistik gezilerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Türk vatandaşlarına vize uygulanmamaktadır. Turistik seyahatler dışında kalan seyahatlerde Ukrayna vizesi için gerekli belgeler seyahat türüne göre değişiklik göstermektedir.

Ukrayna Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ticari Vize İçin Ukrayna Vize Evrakları

  • Pasaport (Seyahat tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olmalı, yıpranmış ve yırtık olmamalı, en az 1 boş sayfası bulunmalı)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Seyahat sigortası
  • Vize başvuru formu
  • Gidiş dönüş uçak bileti ile otel rezervasyonu
  • Ukrayna’da bulunan firmadan davet faksı
  • Antetli kâğıda vize talep dilekçesi
  • Vergi levhası fotokopisi
  • Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  • Faaliyet belgesi
  • İmza sirküleri
  • SSK işe giriş bilgilendirmesi veya SSK dönem bordrosu

Özel Ziyaret İçin Vize Evrakları

  • Pasaport (Seyahat tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olmalı, yıpranmış ve yırtık olmamalı, en az 1 boş sayfası bulunmalı)
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sigortası
  • Gidiş dönüş uçak bileti ile otel rezervasyonu
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Ukrayna’da ziyaret edilecek kişinin Pasaport fotokopisi ve ziyaret edilecek kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış davet yazısı.

Misafir Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport (Seyahat tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olmalı, yıpranmış ve yırtık olmamalı, en az 1 boş sayfası bulunmalı)
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sigortası
  • Gidiş dönüş uçak bileti ile otel rezervasyonu
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi
  • Ukrayna’da ziyaret edilecek kişinin Pasaport fotokopisi ve ziyaret edilecek kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış davet yazısı.

Çalışma Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sigortası
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Ukrayna Çalışma Bakanlığından alınan çalışma izin belgesi

Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sigortası
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Ukrayna üniversitesinden alınan davet mektubu
  • Lise diploması fotokopisi
  • Transkript
  • Sağlık heyeti raporu
  • AIDS raporu
  • Doğum belgesi
  • 60×40 cm ebatlarda 6 adet fotoğraf ile belirtilen belgelere apostille tasdik şerhi yapılması.

Evlilik Vizesi İçin Ukrayna Vize Evrakları

  • Pasaport
  • Vize başvuru formu
  • Seyahat sigortası
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Evlilik cüzdanı fotokopisi

Ukrayna vizesi için gerekli evraklar listesinin doğru bir şekilde toparlanması için bizden dilediğiniz zaman destek alabilirsiniz.

Call Now ButtonHemen Ara