İçindekiler

Yunanistan vizesi kısa süreli seyahatler olarak ticari, ziyaret ve turistik türündedir ve diğer kategoriler vize başvuru yapan kişiye göre değişiklik göstermektedir. Schengen anlaşmasına bağlı olarak Yunanistan kısa süreli seyahat işlemleri gerçekleştirilmektedir. Uzun süreli bir seyahat durumunda ise İtalya vizesi kriterlerine tabi tutulma durumu oluşacaktır.

Yunanistan Vize Kategorileri

Yunanistan vize başvurusu için kişiye göre değişen Yunanistan vize kategorileri şunlardır;

  • Yunanistan Ticari Vize
  • Yunanistan Turistik Vize
  • Yunanistan Ziyaret Vizesi
  • Yunanistan Gemici Vizesi
  • Yunanistan Transit Vizesi
  • Yunanistan Kapı Vizesi
  • Yunanistan Şoför Vizesi
  • Yunanistan Staj ve Eğitim Vizesi (kısa süreli)
  • Kültürel ve Spor Etkinlik Katılım Vizesi

Yunanistan Schengen kapsamında olduğundan dolayı vize başvuru süresince gayet yoğundur ve öteki Avrupa Birliği ülkeleri gibi ilk giriş yapılacak ve konaklanacak ülkenin kendisi olmasını ister. Eğer ki seyahat planında böyle bir durum ile karşılaşılmaz ise vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması mümkündür. Bununla birlikte, seyahat planında belirtilmiş olduğu gibi en çok vakit geçirilecek ülke Yunanistan ise ve buna uymayıp diğer herhangi bir ülkede daha uzun bir süre vakit geçirilirse vize ihlali yapılmış olacaktır. Bu yapılmış olan vize ihlali ileride ki Yunanistan vize başvuruları için ret sebebi olabilecektir.

Yunanistan’a Vize İşlemleri

Covid-19 sebebi ile Yunanistan’a vize işlemleri her ne kadar Schengen anlaşmasına bağlı olsa da, virüs nedeniyle vize işlemlerinde bir takım değişiklikler meydana gelmiştir ve bu değişiklikleri göz önünde bulundurmadan vize başvuru işlemini gerçekleştirmekten kaçınılmalıdır.

Schengen başvuru formu ile birlikte Yunanistan vize işlemleri başlamaktadır. Ama bu standart başvuru formunu doldurmadan önce belirlenmesi gereken iki şey gidiş sebebi ve seyahat süresidir. Eğer ki yanlış bir vize kategorisinden başvuru yapılırsa, haliyle pek çok sıkıntı ortaya çıkacaktır. Ayrıca Yunanistan’ın gerçekleştirdiği bir vize türü de kapıda vize işlemidir. Eğer vize işlemi İstanköy, Sakız Adası, Sömbeki, Midilli, Meis adalarını kapsıyor ise on beş günlük giriş izni verilebilmektedir.

Yunanistan için bu kapı vizesinden yararlanabilinmesi için gerekenler şunlardır;

  • 2 adet biometrik fotoğraf
  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • E-vize başvurusu çıktısı

Eğer ada seyahati bir günden fazla sürecek ise kalınacak otel ve gidiş-dönüşlü olmak üzere gemi biletleri göstermek gerekmektedir. Kapı vizesi işlemlerinin sonuç bulması dört güne kadar sürebilir.

yunanistan bayrağı

Vize Yunanistan İçin Gerekli Evraklar

Gerekli evraklar kişinin mesleki, mali ve kişisel bilgilerinden oluşmaktadır. Vize Yunanistan işlemi için form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır. Vize kategorisini karşılayan belgeler konsolosluk huzurunda sunulur. Fakat evrakları arttıracak veya azaltacak bazı etmenler bulunur, bunlar mesleki, şahsi özel durum ve seyahat süresidir.

Yunanistan vizesi için gerekli olan kişisel evraklar şunlardır;

  • Yunanistan vizesi başvuru formu, işlemler için asli bir belgedir. Öteki evrakların tamamen bu belgede verilmiş olan bilgilere göre düzenlenmektedir. Form eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalı ve bu formu online olarak da temin edilebilmektedir.
  • Pasaport, on yıldan eski olmamalı, vize işlemleri için iki sayfasının boş olması ve seyahat sonrası en az üç ay daha geçerliliğinin olması gerekmektedir. Seyahat edecek kişi bordo renkte pasaporta sahip ise vize alma konusunda zorunludur ve diğer renk pasaportlara sahip olan kişiler 180 gün içerisinde doksan günü geçmeyecek şekilde yapacakları seyahatlerde vize almaktan muaftırlar.
  • Nüfus kayıt örneği ve kimlik fotokopisi, pasaport bilgilerini onaylama amacıyla gereklidir. Başvuruyu geçersiz kılabilecek bir husus ise kızlık soyadı değişikliğinin gerçekleştirilmemiş olmasıdır. Ayriyeten verilecek olan nüfus kayıt örneğinde ikamet ve aile fertleri kesin ve net bir şekilde görülmelidir.
  • Biometrik parmak izi kaydının alınması zorunludur fakat daha önce herhangi bir Schengen ülkelerinden bir vize aldındıysa bu parmak izi kaydından muaf olunur. Bunun sebebi parmak izi kayıtlarının beş yıl boyunca saklanması ve gene beş yıl boyunca geçerliliğini korumasıdır. Bu işlemi vize randevu gününde gerçekleştirmek gerekir ve parmaklarda kaydı almaya engel olabilecek herhangi bir kesik veya yara bulunmamalıdır. Eğer ki kişi fiziksel olarak parmak izi veremeyecek durumda ise bunu doktor raporu ile destekleyerek bu işlemden muaf tutulur. 18 ve 12 yaş arası başvuru yapacak kişiler parmak izi vermekte zorunludur.
  • Seyahat sağlık sigorta poliçesi de gerekli olan evraklar arasındadır. Uluslararası ziyaret ve seyahat kriterlerini karşılayan ve otuz bin Euro teminatı olanlar, yaş sınırsız sağlık sigorta poliçesini vermek zorundadırlar.
  • 18 yaş altında ki seyahat edecek kişiler için muvafakatname dosyası da gerekli evraklar arasına eklenmelidir ve son olarak seyahat sürecinde kullanılacak olan tüm araç veya konaklamaların rezerve belgelerinin tarihleri net ve kesin olarak görünür şekilde gerekli evraklar arasında bulunmalıdır.

Yunanistan İçin Vize Başvurularında Gerekli Mali Evraklar

Kişisel evrakların yanı sıra gerekli olan bazı mali evraklarda bulunmaktadır.

Yunanistan için vize başvurularında gerekli olan mali evraklar aşağıdaki gibidir;

  • En az beş bin Türk Lirası bakiyesi bulunan ve son 3 aylık hareketlilik durumunu beyan eden banka hesap cüzdanını sunmak gerekmektedir. Teslim edilecek belge banka onaylı kaşe, imza ve ima sirküleri de unutulmamalıdır.
  • Bir işte çalışılıyor ise son üç ayı kapsayacak şekilde maaş bordrosu bulundurmak gerekmektedir.
  • Herhangi bir ek gelir var ise, buna örnek tapu veya kira sözleşmeleri, ek banka hesapları eklenmelidir.

Yunanistan vize başvurusunda kişinin iş durumu ile alakalı evraklar da içermelidir. Emekli, öğrenci, ev hanımı, çalışan veya işverenler için verilmesi gereken evraklarda çeşitlenecektir. Bu yüzden buna göre adım atılması tavsiye edilir.

Yunanistan Vizesi Almak İçin Ücret Ne Kadardır?

Yunanistan büyükelçiliği tarafından her yıl güncellenen Yunanistan vizesi almak için ücret 2021 yılı için 80 Euro’dur. Fakat seyahat edecek kişinin süresi veya vize türü fiyatta değişikliğe sebebiyet verebilmektedir. Ödenilen hiç bir ücretin iade edilmeyeceğini veya devredilmeyeceğini bilmek de fayda var. Eğer bir Yunanistan vize başvurusunda ret durumu söz konusu ise bütün ücretleri yineleyerek tekrar başvuru yapılabilir. Bu sebeple teslim edilecek evrakların tamamen doğru, eksiksiz ve kusursuz olmasına özen gösterilmelidir. Bunun için daha önce bu işleri deneyimlemiş kişilerden yardım almak çok daha iyi olacaktır.

Yunanistan Vizesi İçin Sonuçlanma Kaç Gün Sürer?

Bütün gerekli şeyler tamamlanmışsa verilen dosyalar Yunanistan Büyükelçiliği tarafından incelenmek ve değerlendirmek üzere sisteme kaydedilir. Beş ile on beş gün arası yapılmış olan vize başvurusunun ret veya kabul olması hakkında sonuç alınabilir. Bu sebeple vize başvuruları, yapılacak seyahatten 1 ay öncesinden gerçekleştirilmelidir. Yunanistan veya Türkiye resmi tatilleri, bazı sistem sıkıntıları veya yeni gelişmeler sebebi ile seyahatin ertelenmek zorunda kalabilmesi hiç istenilmeyen bir durumdur.

Yunanistan vize başvurusunun ret ile sonuçlanması durumunda hem maddi anlamda hem de zaman anlamında büyük ve değerli kayıplar yaşanabilmektedir. Bunun önüne geçmek adına Yunanistan vizesi için yapılan işlemlerde gerekli olan evrakların kusursuz olmasına ve seyahatten bir ay önce yapılmasına özen gösterilmelidir.

Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan vize başvurusu için talep dilekçesi yazılırken, seyahat amacı belirtilmeli ve belirtilen amaç için istenilen tüm başvuru belgeleri hazırlanmalıdır. Yunanistan vize başvurusu yapılırken seyahat tarihi, kaç kişinin seyahat edeceği, kişisel kimlik ve adres bilgileri detaylı belirtilmelidir. Yunanistan, Türkiye’den gelecek olan ziyaretçileri, schengen anlaşmasına göre süreli olarak kabul etmektedir. Türk vatandaşları, Yunanistan seyahatleri için kısa süreli vize alabilmektedir. Uzun süreli vize almak isteyenler, İtalya Ulusal Vize kriterlerine sahip olmalıdır.

Yunanistan Vize Başvuru İşlemi Nasıl Yapılır?

Yunanistan vize başvuru işlemleri, başvuru merkezlerinden randevu alınarak yapılmaktadır. Başvuru evraklarının eksiksiz hazırlanabilmesi için seyahat amacı için istenilen tüm belgelerin tamamlanması ve güncel olması gerekiyor. Vize başvuru işlemleri ile istenilen tüm belgeler hazırlanır, dosya haline getirilir ve alınan randevu saatinden en az yarım saat önce vize işlem merkezine gidilir ve dosya teslimi yapılır. Vize başvuru merkezine, dosya teslimi, başvuru sahibi tarafından yapılmalıdır. Başvuru evrakları incelendikten ve onaylandıktan sonra schengen anlaşmasına göre parmak izinin alınması gerekiyor. Bunun için tüm başvurularda, Yunanistan vize başvuru sahiplerinin hazır olması gerekiyor.

Yunanistan Vizesi Başvuru Evrakları

Yunanistan seyahati için Yunanistan vizesi başvuru sırasında istenilen evraklar, seyahat amacına ve kişinin yapılan işe göre değişmektedir.

Yunanistan vizesi başvuru evrakları listesinde şunlar yer alıyor;

  • Başvuru formu
  • Pasaport
  • Biometrik fotoğraf
  • Nüfus kayıt örneği
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Konaklama rezervasyonları
  • Davetiye mektupları
  • Hesap döküm belgeleri

Her başvuru türüne ve çalışan, emekli, öğrenci, şirket sahibi gibi durumlara göre farklı evraklar bunlara eklenebilecektir. Her başvuru öncesinde, her başvuru sahibi kendi durumuna ve seyahat amacına göre istenilen tüm belgeleri öğrenmelidir.

Vize Başvurusu Yunanistan İçin Yapılırken Randevu Alımı

Farklı amaçlarla, Yunanistan’a seyahat etmek isteyenler, başvuru işlemlerinde istenilen evrakları öğrendikten sonra başvuru için randevu almalıdır. Vize başvurusu Yunanistan temsilciliklerine ve vize işlem merkezlerine başvuru yapılarak randevu alınabilecektir. Yunanistan vizesi için randevu alınabilecek vize başvuru merkezleri, İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne illerinde bulunuyor. Her ilin sorumluluk alanında bulunan iller farklıdır ve herkes, ikamet ettiği ilinin sorumlu vize başvuru merkezinden randevu almak zorundadır. Her başvurucu, randevu gününe kadar tüm belgeleri eksiksiz tamamlamalıdır. Randevular online sistemler üzerinden alınabiliyor. Yunanistan konsolosluklarından alınacak randevular, yoğunluk nedeniyle ileri tarihlere verilebilmektedir. Vize işlemleri süresi göz önünde bulundurularak, randevular ona göre alınmaya çalışılmalıdır.

Yunanistan İçin Vize Başvurusu İşleminin Sonuçlanması

Yunanistan için vize başvurusu işlem süreleri, başvuru tarihinde oluşan yoğunluğa göre değişmektedir. Vize başvuru evraklarını hazırlayanlar, seyahat tarihlerinden en az 1 ay öncesine randevu alarak başvurularını yapmalıdır. Yunanistan için yapılan vize başvuru işlemlerinin sonuçlanma süreleri, başvuru merkezinin yoğunluk durumuna göre 5 ile 20 iş günü arasında sürmektedir. Hafta sonu ve resmi tatil günleri buna dahil değildir. Başvuruda bulanacak olanlar, randevularını alırken, iş gününe göre hesaplama yapmalı ve seyahat tarihlerini etkilemeyecek şekilde başvurularını yapmalıdır. Eksik evrak durumlarında, evrak talebi ya da mülakat durumları, vize işlemlerinin uzamasına neden olabilecektir. Tüm ayrıntılar hesaplanmalı ve başvurular mümkün olduğu kadar erken tarihlerde yapılmalıdır.

Yunanistan’a Vize Başvurusu Ücretleri

Yunanistan vize ücretleri, her yıl güncellenmekte ve Yunanistan konsolosluğu ya da vize başvuru merkezleri internet siteleri üzerinden yayınlanmaktadır. Yunanistan’a vize başvurusu ücretleri, vize tiplerine göre değişiyor. Özel durumlar ve 0 -12 yaş arası olanlardan vize ücreti alınmamaktadır. Vize türlerine göre vize ücretleri şöyledir.

Genel C – Tipi vizeler (ziyaret, turistik, ticari) : 80€

Genel C – Tipi vizeler (indirimli ülkeler için) : 35 €

Vize başvuru merkezi ücreti : 20 €

Vize ücretleri, her bir başvuru için ayrı ayrı ödenmektir. Özel durumların neler olduğu, vize başvuru merkezlerinin sitelerinde yer almaktadır.

Yunanistan Vize Reddi

Yunanistan için yapılacak olan vize başvurularının ret edilme oranı, ortalama %9 – 10 civarındadır. Yıllık yapılan başvuru sayısı ve ret edilen başvuru sayısına göre bu oran belirlenmektedir. Vize onayları, Schengen ülkelerinde kabul edilmiş olan maddelere göre verilmektedir. Sahte ya da eksik evraklarla yapılacak vize başvuruları ret edilecektir. Yunanistan vizesinin reddedilme nedenleri arasında, ülkeye giriş yasağının bulunması, maddi kaynak yetersizliği, seyahat sağlık sigorta süresinin dolmuş olması gibi nedenler yer almaktadır. Daha çok maddi yetersizlik durumundan dolayı ret verilmektedir. Bu kişinin geri dönmeme ihtimalini gösterdiği kanısına neden olmaktadır.

Yunanistan Vizesi Kişisel Evraklar Nelerdir?

Yunanistan için vize onayı alanlar, schengen anlaşmasından faydalanabilmekte ve Yunanistan’a giriş yaptıktan sonra diğer Schengen ülkelerini de ziyaret edebilmektedir. Yunanistan seyahatleri için vize başvurusunda bulunanlardan istenilen kişisel evrak türleri şunlardır. Yunanistan Konsolosluğuna yazılmış, vize dilekçesi, başvuru formu, pasaport, kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği belgeleridir. Yunanistan vize başvurusu işleminin yapılabilmesi için pasaportun son 10 yıl içerisinde alınmış olması ve en az 3 ay geçerliliğinin bulunması gerekiyor. Türk vatandaşlarından bordo pasaport sahibi olanlar vize almadan, sadece pasaportları ile 90 günü aşmayacak şekilde kısa süreli seyahat hakkına sahiptir.

Call Now ButtonHemen Ara